jueves, 3 de septiembre de 2020

El Dia, edició dimarts 27 d’octubre de 1.936, pàg. 2 i 3

 

LA PREPARACIÓ MILITAR DELS INDIVIDUS MOBILITZATS. QUE NO HAN SERVIT A L'EXERCIT.

El pròxim dia 2 de novembre, possiblement començarà a la nostra ciutat l'ensenyament de la instrucció militar a tots aquells ciutadans mobilitzats per decret de la Generalitat, compresos entre els 20 i 30 anys inclusius, i que no han efectuat servei militar.

A fi i efecte de no impedir les respectives ocupacions dels afectats, les classes d'instrucció militar es dividiran en dos torns. Un al mati i altre a la tarda.

Encara no són coneguts els llocs on es faran les pràctiques militars. Però, segurament, seran habilitats els camps d'esports de les diverses barriades de la ciutat.

Els encarregats d'instruir als mobilitzats són els oficials i suboficials de complement, mobilitzats fa pocs dies.

Heus ací la relació nominal del cos de Suboficials que ha estat nomenat per a formar part de l'equip d'inscripció de la localitat:

Arma d'Infanteria, Andreu Martín i Pintado. Suboficial. Sergents: Francesc Fernández i Delicado, Jaume Porla i Basauri, Antoni Herrán i Barrio, Miquel Manzanares i Rovira. Josep Purull i Petit. Josep Llemas i Pujol, Bartomeu Borràs i Gras, Francesc Codina i Sellarès, Melcior Miró i Serra, Santiago Ribas i Prieto, Salvador Valero i Valero, Antoni Adell i Farré, Antoni Rabassa i Gené, Matías Sánchez i Rosas, Jaume Bruch i Cos, Jacint Lluís i Targarona, Jaume Serra i Capdavall, Toribi Fuertes i Rueda,

Arma d'Artilleria. Suboficial, Fèlix Aparicio i Álvarez. Sergents: Bonaventura Badia i Rosell, Vicenç Carceller i Querol, Albert Serra I Marsal, Alexandre Cebollero i Cantante, Antoni Masallé i Tomàs.

Arma de Cavalleria, Antoni Saenz i Iñigo, sergent.

Arma d'Enginyeria. Francesc Barea i Hueso, sergent.

Com sigui que no ha estat possible avisar personalment a tots ells, es prega que els que no hagin rebut cap mena d'avis es presentin demà, sense falta, al Negociat d'Estadística de la Casa Consistorial, on seran rebuts pel comandant Antolín.

SOCIALITZACIÓ DEL RAM DE LA CONSTRUCCIÓ.

A la casa número 21 del Passeig de Garcia Hernández, requisada per la C. N. T. i U. G. T. com a local social del Sindicat del Ram de la Construcció, en el dia d'ahir va tenir-hi lloc l'acte de la seva socialització.

Varen reunir-s'hi les directives d'ambdós Sindicals i també un nombre considerable d'obrers.

NOTA DE LA CONSELLERIA DE SANITAT.

Aquesta Conselleria assabenta el públic en general que les hores de despatx del conseller regidor en cap, seran tots els dilluns, dimecres i divendres, de 10 a 12,

I les d’oficina, tots els dies de 9 a 1 i de 3 a 8.

Dissabtes, de 9 a 1. Els dies festius restaran tancades.

HORES DE DESPATX DELS CONSELLERS - REGIDORS.

Els Consellers-Regidors del Consell; municipal d'aquesta ciutat, despatxaran al públic en els dies i hores que a continuació es detallen:

PRESIDÈNCIA:

Tots els dies, de 5 a 7 de la tarda.

PROVEÏMENTS:

Tots els dies de 9 a 1 i de 6 a 7.

SANITAT:

Dilluns, dimecres i divendres, de 10 a 12 matí.

FINANCES:

Dimarts i dijous, de 11 a 1 i de 6 a 7 vespre.

ECONOMIA:

Tots els dies, de 11 a 12 i de 6 a 7.

TREBALL:

Tots els dies, de 11 a 1 i de 6 a 8.

AGRICULTURA:

Tots els dies, de 5 a 7'30 vespre.

CULTURA:

Dilluns, dimecres i divendres, de de 7 a 8 vespre.

OBRES I SERVEIS PUBLICS:

Tots els dies, de 6 a 8 vespre.

JUSTÍCIA:

Tots els dies de 11 a 1 del matí.

ASSISTÈNCIA SOCIAL:

Tots els dies, de 6 a 8 vespre.

NOTA DE LA CONSELLERIA MUNICIPAL DE TREBALL.

Per tal d'assolir millor eficàcia en la tasca que li competeix, aquesta Conselleria municipal de Treball ha acordat ordenar i distribuir els serveis propis del seu departament en la forma següent:

Control obrer i Assegurances socials: Conseller Josep Pedro.

Borsa de treball i Atur forçós Conseller Rossend Bové.

Utilitat industrial i Equilibri productiu: Consellers Josep Pujolá i G. Espartacus Puig.

Hores de despatx: de 10 a 1 del matí i de 5 a 8 de la tarda.

Per a reclamacions i consultes de caràcter general o sobre matèries no previstes en el precedent quadro distributiu, tots els dies feiners, de 6 a 7 de la tarda.

HORES DE DESPATX PUBLIC DELS JUTJATS DE LA LOCALITAT.

Jutjat Municipal, baixos del carrer del Teatre, 4. De dilluns a divendres, inclusiu, de 9 a 12 del matí i de 4 a 7 de la tarda.

Jutjat de Primera Instància i Instrucció, carrer del Teatre. 4, primer pis. Hores de despatx: de 10 del matí a 1 de la tarda, de dilluns, a divendres, inclusiu.

Departament de Justícia. Hores de despatx: Dilluns, dimecres i divendres, de 6 a 8 del vespre.

LA QUOTIDIANA CAIGUDA.

Una ferida contusa a la regió frontal, li fou curada ,a la tarda d'ahir al Dispensari, al noi de 11 anys, Antoni Moler, domiciliat al carrer dels Màrtirs del 6 d'octubre, 22 (abans Sant Quirze).

Segons manifestà l'accidentat, la lesió de referència va produir-se-la en caure a la via pública.

No hay comentarios: