martes, 29 de septiembre de 2020

Front, 16 de novembre de 1.936, pàg 2

 

CARRO QUE BOLCA.

Dissabte, en sortir de la nostra ciutat, desbocà el cavall d'un carro, el qual bolcà, resultant ferits els seus ocupants, que foren seguidament conduïts al Dispensari Mèdic Municipal, on se'ls apreciaren les següents ferides: 

Maria Díaz, de 30 anys, domiciliada a Can Ginebreda, contusions en diverses parts del cos i commoció cerebral; Miquel Domingo, de 38 anys, també resident a Can Ginebreda, ferida incisa contusa al cuir cabellut; Miquel Navarro, de 25 anys, domiciliat a Casa Florida, ferides contuses a les dues cames, i Bonaventura Querol, de 40 anys, també amb domicili a Casa Florida, erosions i excoriacions al crani i cara. Els dos primers, han quedat hospitalitzats en aquesta ciutat, i els altres han passat al seu domicili.

DISPENSARI MÈDIC.

Relació de les persones assistides entre dissabte, diumenge i avui:

Esteve Plans, de 72 anys, domiciliat al carrer de Sant Cristòfol, 5, contusions al nas i al front, produïdes en caure en una vinya de prop de Vista Alegre.

Elvira Palou, de 28 anys, habitant al carrer de Pi i Margall, 35, baixos, ferides incises a l’índex esquerre, per haver-lo mossegat un gat.

Josep Puig, de 17 anys, amb residència al Pla del Romaní, 18, que en un accident ciclista es va produir erosions i excoriacions a la cara i mà esquerra.

Teodoro Santaeulària, de 38 anys, amb domicili al carrer Ample, 50, fou assistida per la ruptura d'una vena a la cama.

Jaume Pont, de 57 anys, habitant al carrer de Miquel Servet, 8, que en descendir per una corda es produí cremades de segon grau a les dues mans.

Joan Gual, de 12 anys, que viu al carrer de Jodis, 70, una ferida incisa al dit pols esquerre.

Isabel Garcia de 20 anys, domiciliada al carrer, de Pi i Margall, 52, contusió al colze dret.

Salvador Icari, d'un any i mig, resident a la Rambla d'Egara, núm. 231, ha estat assistit aquest matí d'una ferida tallant al polze i mà dreta, en caure al seu domicili.

LA FIRA D'ENGUANY.

Degut a les circumstàncies actuals, la fira d'enguany s'ha limitat a un reduït nombre de parades de joguines i articles domèstics. Amb tot, la concurrència ha estat força nombrosa i les transaccions en gran quantitat.

JUNTA DE SEGURETAT LOCAL.

Departament d'Investigació.

Aquest Departament posa en coneixement de totes les organitzacions antifeixistes i a tots els camarades en particular, que per tal de controlar totes les armes curtes existents a la localitat i per a poder acreditar a les demés poblacions de Catalunya l’autorització per al seu ús, a partir de demà dimarts, dia 17, de les nou a la  una i de les tres a les set en l'esmentat Departament s'expediran llicències d'arma curta als camarades que vagin amb document acreditatiu que estendrà l’organització a la qual pertanyia, i al dit document ha d'acompanyar-s'hi la fotografia del sol·licitant.

L'ASSEMBLEA DE CONJUNT DEL GÈNERE DE PUNT.

El divendres, a les sis de la tarda, tal com estava anunciat es celebrà l'assemblea de conjunt U. G. T. l C. N. T. per tal de parlar de l'ordre del dia anunciat que era el següent:

1. Donar compte dels acords presos en el ple de Sindicats del Gènere de Punt a Mataró.

2. Tractor sobre el canvi de torns. 

3. Orientacions sobre la necessitat d'anar a la col·lectivització. 

4. Assumptes generals.

Obre l'acte el company Campistrou i passa seguidament a informar dels acords presos en el Ple de Mataró, el company Bayo. Comença fent ressaltar la bona harmonia que existí en la discussió entre ambdues centrals sindicals i diu que hem de felicitar-nos tots els afiliats de què haguem aconseguit anar d'acord les dues organitzacions perquè això demostra que en un demà no llunyà la indústria del gènere de punt anirà tal i com exigeixen les circumstàncies actuals.

Parla dels inconvenients sorgits en la indústria i explica la posició de les diferents delegacions que assistiren al Ple, davant les anormalitats del gènere de punt, concretant que tots els assistents en nom dels seus respectius Sindicats es comprometien a fer complir les bases establertes.

Diu que la Indústria del gènere de punt entra en la reducció de jornada i que estudiat el cas per tots els delegats que assistiren al Pic, arribaren a la conclusió que el gènere de punt treballaria 24 hores, cobrant-ne només les treballades, perquè això al cap i a la fi no repercutirà, més que en benefici nostre i de la indústria. 

S'aprova la gestió dels delegats que anaren a Mataró i en el segon punt de l'ordre del dia s'acorda nomenar una ponència que fixi l'horari que ha de regir.

No hay comentarios: