jueves, 24 de septiembre de 2020

L’Acció, divendres 13 de novembre de 1.936 pàg. 2

 

Altre Ple Municipal una mica massa llarg

Parlàvem, avui fa una setmana, de l'eufòria verbal dels companys que formen l'actual Consell Municipal. La trobàvem inevitable, incipients com són, en majoria, en llurs càrrecs públics.

I com que ja poden suposar els lectors que en una setmana aquest prurit no té temps encara d'haver passat, no és estrany que les ganes de parlar hagin també estat molt abundants la nit passada, per una i altra banda, durant la celebració del Ple municipal extraordinari.

Un immens cúmul de discursos més o menys encertats, més o menys àgils, ─encara que eren molts pocs aquests i molts els altres,─ que han tingut la virtut de fer durar el ple fins prop de les tres de la matinada. Quasi cinc hores de discussió i de debat, pròdigues de contradiccions en l’actitud dels edils, d’insinuacions subreptícies i de votacions inversemblants, desconcertants, perquè en les mateixes hom no hi besllumava cap orientació ni trajectòria política i o sindical. Hom no sabia mai perquè tal o qual fracció minoritària en un moment donat s'abstenia de votar sense motiu i en altre votava contra el parer de les minories més afins.

En fi: una veritable inexperiència parlamentària.

Creiem, això sí, que la unanimitat i la compressió de tots els nostres consellers es produiria rapidíssima, si un perill imminent ens envoltés. Mentrestant, quan no és així, hom dona pàbul a les petites discussions, les quals per ingents que semblin, tenen la virtut d'afinar i lubrificar els caràcters i les ideologies dels consellers, en bé de la lluita antifeixista, de la qual, uns i altres, pesi als oposats criteris doctrinals, hem de sortir triomfants.

Demà publicarem la ressenya de la llarga sessió.

D'INTERÉS PELS JOVES QUE ACUDEIXEN A L’ENSENYAMENT DE LA INSTRUCCIÓ MILITAR.

Es fa avinent a tots aquells joves que diàriament reben l'ensenyament de la instrucció militar, que demà han de presentar-se els dos torns que la practiquen, a dos quarts de deu del matí, per tal de fer la instrucció conjuntament.

En cas que durant la nit hagi plogut, o bé que a l'hora assenyalada estigui plovent, els joves que pertanyen als camps del «Racing E. C.» i «Els Amics», deuran reunir-se al Cinema Alegria.

Els altres joves del camp de l’Harmonia, hauran de presentar-se al Cinema Recreo.

No hay comentarios: