jueves, 10 de septiembre de 2020

Front, 2 de novembre de 1.936, pàg 2

 

CORREU D'AVUI.

Hem rebut noticies del front d'Osca, que diuen:

"Ens trobem situats a Cuarte, avançada de Vicien, a 2'5 quilòmetres de la capital cerclada.  Artilleria lleugera del 7 i mig, és la nostra bateria. Estem perfectament bé, perquè és aquest un poblet deliciós.  L'enemic fa dies que no ataca. Es comprèn que no té moltes energies. Nosaltres acabem la fortificació dels voltants, mentre esperem les ordres del comanament superior per entrar a un atac a fons decisiu. La impressió que tenim és que quan els nostres cops determinin la presa d'Osca, aquesta serà definitiva i segura. Es fan els preparatius necessaris perquè l'escomesa sigui fàcil, evitant en el possible el vessament de sang. L'optimisme regna entre nosaltres, i el convenciment de la victòria ens anima. Salut, i fins a la fi!

T.  C.

Cuarte,  1  novembre 1.936.

NOTA DE LA JUNTA DE SEGURETAT LOCAL.

Degut a què molts individus compresos en l'ordre d'allistament (dels 18 als 40 anys d'edat) no pogueren presentar personalment llur tarja, per malaltia o absència, i haver-se lliurat solament rebut de les que foren presentades pels propis interessats es fa avinent a tots aquells ciutadans compresos en aquest cas que durant els dies 3 i 4 del corrent (demà i demà passat) poden passar pel Negociat Municipal d’Estadística) (segon pis de la Casa Consistorial)  personalment o per mitjà de persona que acrediti la seva representació a sol·licitar l'esmentat rebut, el qual els serà lliurat prèvia comprovació de què l’interessat figuri en l'allistament. 

Essent de molta urgència reunir jocs de llana i cotó interiors per els milicians que lluiten al Front i altres que han d'incorporar-se, es requereix dels establiments i particulars es serveixin entregar-los tots els que puguin a la Junta de Seguretat (Departament de Guerra), antic Jutjat de primera Instància.

Aquest Departament donada la urgència del cas, sentiria tenir de procedir a una  regulació d'aquests articles en cas de no tenir ressò aquesta nota. 

CONSELLERIA DE SANITAT.

Per a no patir les febres de Malta.

Assabentada la Comissió Municipal de Sanitat, pel Cap del Laboratori Microbiologia del nostre Ajuntament, de l'existència a la nostra urbs de varis casos isolats de febre de Malta, ja sotmesos a una medicació eficient, aconsella a tots els conciutadans com a mesura de profilaxis general, que per a fer impossible l'extensió de dita malaltia observin la precaució de sotmetre durant 30 minuts a una  temperatura de 60 graus, tota la llet de cabra o de vaca que hagin de consumir. Com que la susdita infecció, provocada indistintament pel "micrococus milentesis" de Bruce, o el "bacillus abortis" de Banq, la trameten a l'home per mitjà de la llet, les vaques i les cobres, la Comissió Municipal de Sanitat ha encarregat al Cap dels Veterinaris del Municipi, l'adopció d'algunes mesures preventives en interès de la salut pública.

MILICIANS CAP A TARRAGONA.

A les dotze d'aquest migdia han sortit en autocar de la nostra ciutat cap a Tarragona una vintena de milicians pertanyents a E. R. de C. que van a reunir-se amb els que marxaren el passat divendres a la nit cap a la dita capital, on es concentren les forces que per a vigilar la costa s'han posat a les ordres del capità Medrano.

DISPENSARI MÈDIC MUNICIPAL.

Ahir, a les dotze del migdia, fou assistit pel doctor Domènech, el noi Jesús Pérez, de 14 anys, domiciliat al carrer d'Angel Sallent, núm. 6. Se li aprecià la fractura de la tíbia dreta.

També ahir fou curat en el mateix Dispensari, el noi de 4 anys Pere Cantor, resident al carrer de Newton, núm. 31, el  qual es produí una ferida incisa a la mà, en caure al pati de casa seva.

AGENT TRASLLADAT.

Se'ns comunica que l'agent de tercera en Brauli Nadal, de plantilla en aquesta ciutat, per ordre de la Superioritat, ha estat traslladat a una Comissaria de Barcelona.

No hay comentarios: