jueves, 3 de septiembre de 2020

El Dia, edició dilluns 26 d’octubre de 1.936, pàg. 2 i 3

 

CONTINUA LA MOBILITZACIÓ.

Activament, la mobilització de ciutadans terrassencs es porta a terme. Ahir diumenge, les oficines romangueren tancades, però en el matí d'avui, centenars de terrassencs, han lliurat. les respectives fitxes.

Així mateix, en el Dispensari Mèdic, diàriament de 12 del matí a 2 de la tarda, el facultatiu prèviament designat efectua la revisió de presumptes inútils.

ALLIBERAMENT DE DETINGUTS,

El passat dissabte foren alliberats els ciutadans Joaquim Feiné i Guder, Joan Sallés i Cusidó, Joan Sucarrats i Escayol i Serafí López i Ochotorena, els quals el dia anterior havien estat posats a disposició de la Justícia Popular, per part de la Junta de Seguretat.

IMPORTANT SERVEI DEL COMITÈ INTERNACIONAL DE LA CREU ROJA DE GINEBRA.

El "Comitè Internacional de la CREU ROJA de Ginebra" ha establert a Barcelona un important servei per a facilitar gratuïtament noticies de les persones que.es trobin en territori espanyol, dominat per un o altre bàndol.

Com queda exposat, aquest servei és absolutament gratuït i es fa per mitjà de la Central de la CREU ROJA establerta a Ginebra, la qual funciona amb tota perfecció.

Amb l'objecte de donar facilitats i instruccions a tots els ciutadans de Terrassa i del seu Districte als qui pugui interessar el servei esmentat anteriorment, tols els dies de treball, de 7 a 8 del vespre, i els dissabtes, de 5 a 8, podran dirigir-se a la Secretaria del Comitè Local de la CREU ROJA, .Arquímedes, 263 on seran degudament atesos.

NOTA DEL PARTIT SOCIALISTA UNIFICAT DE CATALUNYA :: RADI TERRASSA.

Divendres, a les deu del vespre, va tenir lloc en el local del P. S. U. C. la primera conferència sobre Economia Política, a càrrec del company i militant En Pere Solà.

El company Solà, d'una manera clara i senzilla que des del primer moment va captar-se l'interès dels assistents, va exposar la importància de l'Economia Política en les actuals circumstàncies davant el desenvolupament del nou sistema econòmic. Seguidament va dissertar sobre els temes anunciats, que resultaren molt interessants i feren que en acabar la primera part del curs de conferències, el company Solà fos aplaudit i felicitat per tots els assistents.

Per mitjà de la premsa i la ràdio, s'anunciarà la data de la segona part d'aquest curs de conferències, essent els temes a tractar els següents:

1. Aparició de l'agricultura i el bestiar.

2. El desenvolupament de les relacions productives en la "Gens".

3. Desenvolupament de les formes de distribució.

4. Desenvolupament de la ideologia.

5. Forces de desenvolupament i noves formes de vida en l'època de la tribu patriarcal.

Oportunament s'anunciaran altres conferències sobre diferents temes d'actualitat, a càrrec dels nostres companys Macias i Panadès.

Esperem de tots els afiliats la seva assistència, ja que el P. S. U. C. posa de la seva part tot l'interès i bona voluntat perquè els seus afiliats tinguin l'assistència cultural necessària.

COMISSARI DE PROPAGANDA.

El company Pere Elias i Busqueta, ha estat nomenat oficialment Comissari de Propaganda de Terrassa i la seva comarca,

TRASLLAT DEL JUTJAT MUNICIPAL.

Dies enrere informàvem als lectors que era probable la fusió del Jutjat Municipal amb el d'Instrucció. Això que aleshores era un projecte, és avui una realitat.

Avui, el Jutjat Municipal ha començat a funcionar al carrer del Teatre 4, lloc on prèviament havia instal·lat les oficines. Aquest Jutjat la quedat instal·lat als baixos. Al primer pis, hi ha les dependències del Jutjat de Primera Instància, el qual fa ja uns dies que funciona allà.

ES PRECÍS DECLARAR LES EXISTÈNCIES DE FARINA I BLAT.

La Conselleria Municipal de Proveïments adverteix als comerciants, conreadors i magatzemistes que, per tot demà a la tarda, han d'haver portat a les oficines de l'esmentada Conselleria la declaració d'existència del blat i farina que posseeixin.

MITING AL TEATRE RECREU.

Organitzat per la Secció Femenina Mutualista Cultural, demà dimarts, a les deu de la nit, tindrà lloc un important míting al Teatre Recreo.

Hi parlaran Elgarelo Bicetti, Francesc Pellicer i Ramon Magrinyà.

ACCIDENT DE TREBALL.

A dos quarts de sis de la tarda d'ahir, l'obrer de la casa Electra Industrial, Ramon Meroño de 28 anys, casat, amb domicili al carrer de Guttemberg. 22, primer pis, mentre es trobava fonent, va produir-se una cremada a la còrnia de l'ull dret, lesió que li va ésser curada al Dispensari, pel doctor de guàrdia.

HOME MOSSEGAT PER UNA RATA.

El darrer dissabte a la nit, quan en el seu domicili, Linneu 61, intentà matar una rata, fou mossegat per la mateixa Antoni Brull, de 27 anys d'edat, casat. L'animaló, va produir-li ferides en ambdues mans, que li foren curades al Dispensari Mèdic, pel doctor de torn.

ESCOLA D'ARTS I OFICIS MUNICIPAL DE TERRASSA.

Des del dia 23 del corrent queda oberta la matrícula per a ingressar a l'Escola d'Arts i Oficis municipal de Terrassa.

Les inscripcions es faran tots els dies laborables, de 7 a 8 del vespre.

L'import de la matrícula serà de 5 pessetes per assignatura, totalment reintegrables en el cas que els mereixements i comportament de l'alumne així ho aconsellin.

El curs començarà el dia 2 del pròxim mes de novembre.

Terrassa, 22 d'octubre del 1936.

El Comissari,

JOAN JUAN

No hay comentarios: