viernes, 11 de septiembre de 2020

El Dia, edició dimarts 3 de novembre de 1.936, pàg. 2 i 3

 

D’INTERÉS PER ALS AFECTATS PEL DECRET DE MOBILITZACIÓ.

La Comissió Municipal de Sanitat assabenta tots els individus que al·leguin qualsevol malaltia o lesió de les compreses en el quadre d’inutilitats de la vigent llei de reclutament, promulgada pel Govern de la Generalitat de Catalunya i els quals no hagin estat reconeguts encara pel metge militar encarregat d’aquest servei, Dr. Carles Maturana, es presentin urgentment de 4 a 6 de la tarda en l’estatge d’aquesta Comissió, carrer de Joan Pomés, núm. 20, amb la seva targeta d’allistament i amb el ben entès que, de no fer-ho, els pot ocasionar perjudici.

TRASLLAT DE LA CONSELLERIA MUNICIPAL DE BANCA.

La Conselleria Municipal de Banca, que fins ara ha tingut les seves dependències al primer pis de l’edifici de l’Institut Industria!, avui ha començat a funcionar a les noves oficines, Milícies Catalanes, 36,.lloc on també hi té les seves dependències la Conselleria Municipal d'Agricultura.

La dependència que abans ocupava la Conselleria de Banca, és ara de la d'Indústria, la qual hi ha instal·lat mostrari d'articles industrials.

HA ESTAT FIXAT EL BAN QUE CRIDA LES LLEVES DELS ANYS 35, 34, 33 I 32.

Aquest matí, ha estat fixat profusament i en diversos llocs de la via pública, el ban de la Conselleria de Defensa de la Generalitat de Calalunya, cridant a files les lleves dels anys 35, 34, 33 i 32 el qual fou publicat per nosaltres en l'edició d'ahir.

NO S'HAN DE PRESENTAR BASES DE TREBALL.

El Secretariat Regional de la Unió General de Treballadors fa saber a tots els Sindicats de Catalunya que no s’han de presentar bases de treball i que s’han d’atenir a les anteriors al moviment amb l’augment corresponent al decret publicat a finals de juliol.

L’ESPERANTISME ANTIFEIXISTA.

El ''Laborista Esperanta Grupo” ha lliurat als seus consocis el següent comunicat:

“Consoci Havent-nos reunit tots els esperantistes de Terrassa sota les consignes d’aquella entitat i creient oportú que per col·laborar a la plena victòria contra el feixisme i activar amb gran intensitat els treballs per assolir les nostres aspiracions necessitem del vostre ajut, us preguem la vostra màxima assistència al nou estatge, a l’efecte d’aportar la vostra necessària col·laboració”.

VETLLADA TEATRAL A PROFIT DELS HOSPITALS DE SANG PEL GRUP IGNASI IGLESIAS DE JOVENTUT TERRASSENCA.

El proper divendres, dia 6 a les deu de la nit, es celebrarà al Teatre del Poble una vetllada teatral a profit dels hospitals de sang.

El grup "Ignasi Iglesias" posarà en escena el. drama en tres actes del malaguanyat dramaturg, "El cor del poble" i el sainet de Santiago Rusinyol,. 'El Triomf de la Carn", posada novament en escena a prec del públic.

PER A PREVENIR LES FEBRES DE MALTA.

Assabentada la Comissió Municipal de Sanitat, pel Cap del Laboratori Microbiològic del nostre Ajuntament, de l'existència a la nostra urbs de varis casos isolats de febre de Malta, ja sotmesos a una medicació eficient, aconsella a tots els conciutadans com a mesura de profilaxi general, qui: per a fer impossible l'extensió de la dita malaltia, observin la precaució de sotmetre durant 30 minuts a una temperatura de 60 graus. tota la llet de cabra o de vaca que hagin de consumir.

Com que la susdita infecció, provocada indistintament pel "micrococus milentesis" de Bruce, o el "bacillus abortis" de Banq, la trameten a l'home per mitjà de la llet, les vaques í les cabres; la Comissió Municipal de Sanitat ha encarregat al Cap dels Veterinaris del Municipi l'adopció, d'algunes mesures preventives en interès de la salut pública.

HOME ATROPELLAT PER UN AUTO.

A les set d’aquest matí, a la via pública, ha estat atropellat per un auto, l’home de 51 anys. Josep Corbera i Prats, domiciliat al carrer, de Sal·lari, 41. El mateix cotxe l’ha portat al Dispensari Mèdic, on el doctor Parellada li ha curat una ferida inciso-contusa al front, contusions i erosions a la cara i genoll dret i mà dreta.

Una volta practicada la primera .cura. el ferit ha passat a casa seva.

DE L’INSTITUT ELEMENTAL.

Es molt possible que el proper dissabte es celebrin els exàmens d'ingrés al Batxillerat. Recordem que s’acaba el període de matricula per als alumnes que vulguin examinar-se.

Els requisits indispensables són: partida de naixement, certificat de revacunació una pòlissa d'una cinquanta, un mòbil de vint-i-cinc cèntims i cinc pessetes en metàl·lic.

CÈDULES PERSONALS.

La recaptació de les cèdules personals del corrent exercici està oberta tots els dies feiners de 9 a 12 del mati on el local de la Recaptació, Puignovell. Núm. 13.

ASSOCIACIÓ FEMENINA PRO INFANCIA OBRERA.

Al carrer de les Milícies Catalanes, 48,.hi ha estat instal·lat el despatx i oficines de l’Associació pro infància obrera, entitat femenina que es dedica a l’assistència i acolliment dels infants desvalguts, víctimes en un sentit o altre, de la barbàrie feixista.

De 5 a 8 de cada tarda es troba al susdit local una delegació de companyes a les quals poden adreçar-se totes les persones que precisin quelcom de l’Associació o vulguin ajudar-la en allò que puguin.

No hay comentarios: