sábado, 5 de septiembre de 2020

El Dia, edició dimecres 28 d’octubre de 1.936, pàg. 2 i 3

 

NOTA DE LA CONSELLERIA MUNICIPAL DE PROVEÏMENTS.

Aquesta Conselleria Municipal de Proveïments fa avinent a tots els ciutadans de Terrassa, que el proper dissabte, dia 31, tindrà tancades les seves oficines de despatx al públic, cosa que es fa avinent perquè es procurin amb anticipació la llet per a criatures i malalts.

EL MITING D’ANIT AL RECREO.

La Secció Femenina de la Mutualitat Cultural, celebrà anit al Cinema Recreo el seu anunciat míting.

Varen parlar els oradors Edgard Ricetti, Francesc Pellicer i Jaume Magrinyà. L’acte era presidit per Maria Soler i va assistir-hi molt públic.

Tots els oradors va ésser calorosament aplaudits.

ELS CRÈDITS CATALANS A LES PLACES OCUPADES PELS FACCIOSOS.

S'ha publicat el decret del Departament de Finances de la Generalitat que ve a imposar una cancel·lació dels dèbits que Catalunya té prop de les places mercantils que formen part del territori ocupat pels facciosos, com a compensació dels crèdits dels nostres industrials i comerciants que han estat utilitzats pels feixistes per a despeses de guerra.

Les empreses bancàries, comercials i industrials de Catalunya han de facilitar una relació jurada, d’aquests dèbits a la Conselleria de Finances de la Generalitat, dintre el termini de deu dies.

Seran considerats crèdits : els saldos dels comptes corrents bancaris, empreses comercials i industrials, corporacions públiques i corresponsals de Banca; els efectes comercials amb indicació dels que estiguin a poder dels bancs, dels retornats impagats i dels que es trobin en cartera pendents de negociació; els cupons pagats i amortitzats de les corporacions públiques i empreses privades i, en general, tot allò altre concepte de crèdit.

La compensació serà feta, primer, entre els saldos deutors i creditors d'una mateixa empresa i amb els excedents que resultin seran compensats els dèficits procedents d’altres compensacions o del crèdits que hagin pogut ésser compensats.

Si de la compensació general resultés un dèficit, les partides que l'integrin revertiran als titulars corresponents; sí hi hagués un remanent, serà aplicat a subvenir les despeses ocasionades per la sublevació feixista.

PRODUCTE D'UN FESTIVAL.

La recaptació del festival i partit de futbol celebrats dissabte per l'entitat coral "Els Amics", a profit dels Hospitals de Sang, ascendeix a 1.276’75 pessetes, quantitat de la qual s’ha fet lliurament al departament de guerra.

NOTA DEL P. S. U. C. :: EXPULSIÓ D'UN MILICIÀ.

"Aquest Comitè Comarcal del P. S. U. C, ha acordat expulsar el milicià del partit Francesc Prunés i .Arroyo, per haver promogut un escàndol en públic, estant begut".

NOTA DEL COMITÈ DE CONTROL DEL RAM DE CONSTRUCCIÓ (C. N. T. I U. G. T.).

Els companys del Ram de Construcció, secció paletes i manobres, que durant aquesta setmana no hagin estat visitats per aquest Comitè en els respectius llocs de treball per tal de controlar la seva feina, són pregats de passar per les nostres oficines, avui dimecres o demà dijous, de 5 a 7 de la tarda, per a poder normalitzar l'organització del Ram.

HAN ESTAT PORTADES A TERRASSA LES CAMPANES DE VILADECAVALLS.

Aquest matí, a dos quarts de dotze, ha sortit de la nostra ciutat vers Viladecavalls un gros camió a l’objecte de recollir les campanes del dit poble. Ha regressat mitja hora més tard amb quatre campanes, tres de grosses i una de petita, les quals serviran per a la construcció de material de guerra.

Dintre uns dies seran recollides, al mateix fi, les campanes d’Olesa de Montserrat.

DESGRACIAT ACCIDENT CICLISTA.

Prop del migdia d’ahir, succeí un desgraciat accident ciclista a la Carretera de Rubí, que va produir-se de la forma següent:

El jove de 15 anys, Francesc Tisot i Monyor, habitant al carrer de Pitàgoras, 45, muntat en una bicicleta de la seva propietat es dirigia a Les Fonts. En ésser prop del pont de Can Bosch, hagué de deixar pas a un cotxe que anava en direcció a Terrassa, efectuant-ho amb tanta mala sort que, havent perdut la direcció, va llançar-se daltabaix del pont esmentat.

El cotxe de referència recollí el ferit i el portà amb tota rapidesa al Dispensari local, on fou assistit pel doctor Claveria, que es trobava de torn. El Tisot sofria fractura de la clavícula esquerra, probable fractura de costelles amb lesió pleural a la banda dreta, excoriacions i contusions en diverses parts del cos, lesions qualificades de pronòstic greu.

Una volta practicada la primera cura, l'accidentat quedà allitat a l'Hospital.

No hay comentarios: