lunes, 7 de septiembre de 2020

El Dia, edició divendres 30 d’octubre de 1.936, pàg. 2 i 3

 

NOTA DE LA CONSELLERIA D'ASSISTÈNCIA SOCIAL.

Es prega a tots els companys metges de beneficència d'aquesta ciutat, que quan hagin d'estendre alguna recepta a les persones necessitades, es serveixin fer-ho amb els talonaris-receptes que a tal objecte facilita aquesta Conselleria i que tots els metges han de tenir al seu poder.

AVÍS DE LA CONSELLERIA DE JUSTÍCIA.

Havent arribat a coneixement d'aquesta Conselleria, que per part de certs propietaris i procuradors de finques, sense escrúpols es priva l'accés als arrendataris de les mateixes en els terrats i altres llocs a què tenen dret, obstaculitzant-los la dita entrada amb panys i candaus, i ensems se'ls priva de l'aigua que tenen dret a rebre, boicotejant així els Decrets publicats per la Generalitat de Catalunya i el manat per aquesta Conselleria pel present es fa avinent a tots els propietaris que immediatament treguin els dits candaus i s'abstinguin de coaccionar en la forma expressada als llogaters, sota apercebiment d'aplicar-los les sancions a què hi hagi lloc en dret, i als llogaters se'ls prega denunciïn a aquesta Conselleria instal·lada al carrer de! Teatre número 5, tots els fets que tinguin relació amb el present avis.

Al mateix temps es commina tots els propietaris i procuradors de finques, que dintre el termini de setanta-dues hores posin l’acostumada senyal de desllogat en tots els pisos, cases i locals que no tinguin arrendats, presentant ensems i dintre el termini al·ludit en aquesta Conselleria, una relació de les dites finques, amb l’apercebiment que de no fer-ho així. se'ls aplicarà la sanció corresponent.

ES DISPOSA LA PRESENTACIÓ D'ANTONI HERRÀN I BARRIO.

Havent-se rebut a aquesta Presidència una ordre de la Conselleria de Defensa de la Generalitat de Catalunya, en la qual es disposa la presentació del sergent de l’Exèrcit N'Antoni Herrán i Barrio, resident a aquesta ciutat, i el domicili del qual es desconeix, es fa públic, perquè arribi al seu coneixement, d’aquesta ciutat, on li serà t, que al dit sergent ha de presentar-se immediatament davant del President del Consell Municipal d’aquesta ciutat, on li serà notificada l’ordre a ell dirigida.

MILÍCIES PIRINENQUES.

Fent avinent a tots els familiars o representats dels companys allistats a les Milícies pirinenques, que ha quedat instal·lada al segon pis de la Casa del Poble una delegació local que atendrà totes les consultes i reclamacions que es presentin, en el dit local tots els dies dimarts, dijous i divendres de 3 a 4 i de 7 a 8 de la tarda.

UNA CRIDA ALS INTEL·LECTUALS DE LA CIUTAT.

Com sigui que ha arribat l'hora de les definicions ideològiques el P. S. U. C., (Radi de Terrassa), recorda a tots els intel·lectuals de la nostra ciutat, qualsevulla que sigui l'activitat tècnica o literària que cultivin, l'obligació moral que' tenen de col·laborar en les tasques polítiques o socials d’algun dels partits antifeixistes, i és per això que als no plaçats encara els convida a una reunió que tindrà lloc el proper dissabte dia 31 del corrent, a les 6 de la tarda, en el local de l’ex-Círcol Tradicionalista per tal de construir i organitzar un grup de personal tècnic al servei del Poble.

LA SEGONA CONFERÈNCIA PEL P. S. U. DE C.

A les 10 d'aquest vespre tindrà lloc la segona conferència en la qual el camarada Solà exposarà el següent tema:

Aparició de l'agricultura i el bestiar.

El desenvolupament de les relacions productives en la “gens".

Desenvolupament de les forces de distribució.

Desenvolupament de la ideologia.

Forces de desenvolupament i noves formes de vida en l'època de la tribu patriarcal.

Oportunament s'anunciaran altres conferències sobre diferents temes, d'actualitat a càrrec dels companys Macias i Panadés.

INFANT LESIONAT EN CAURE.

En el passadís de casa seva, Pla de l’Ametllera, 50, ahir a la tarda, va sofrir una caiguda el nen de 2 anys. Miquel Gamell. Es produí una ferida contusa a la regió frontal, que li fou curada al Dispensari Mèdic.

NEN ATROPELLAT PER UN CAMIÖ.

A dos quarts de set de la tarda d'ahir, el nen de 4 anys, Joaquim Buil. a la Carretera de .Matadepera va ésser atropellat pel cotxe matrícula de Barcelona, marca Chevrolet, número 46.800, propietat de la casa Josep Chauvel, de la nostra ciutat, que li va donar una forta trompada fent-lo anar a uns metres de distància.

El mateix cotxe va conduir el ferit al Dispensari. on fou degudament assistit pel facultatiu de torn. El Buil sofria una extensa i fonda ferida a la regió frontal. commoció cerebral i contusions a diverses parts del cos, qualificant-se el seu estat de pronòstic reservat.

Una volta practicada la primera cura, el ferit passà al seu domicili, carrer Transversal, sense número.

L’atropellament s’ha denunciat al Jutjat Municipal.

No hay comentarios: