martes, 1 de septiembre de 2020

El Dia, edició dissabte 24 d’octubre de 1.936, pàg. 2 i 3

 NINGÚ NO POT TENIR A CASA SEVA MÉS DE DUES MIL TRESCENTES PESSETES.

La Conselleria de Finances de la Generalitat, ha fet pública la següent ordre:

Prohibint terminantment a tot Catalunya l’Atresorament de plata i de bitllets per Decret del 5 d’agost darrer, a fi d’evitar, d’una part, que pugui ésser fet un mal ús de les facilitats donades per a regularitzar les transaccions en general i, d’altra, que sigui possible l’atresorament de bitllets, cal precisar.

He resolt:

Cap particular no podrà tenir a casa seva més de dues mil pessetes en bitllets, de manera que el total d’efectiu que, en virtut d’aquesta disposició i de l’ordre de 10 d’agost darrer que estableix la quantitat autoritzada en argent permès de posseir als particulars a llur domicili, és de dues mil tres-centes pessetes.

La possessió d’una quantitat d’efectiu superior constitueix acte d’atresorament, el qual serà sancionat com pertoca.

AL MITING D'HOMENATGE A JOAQUIM MAURIN.

La Joventut Comunista Ibèrica del P. O. U. M., d'aquesta localitat, ha organitzat un servei d'autocars per a desplaçar a Barcelona tots els treballadors terrassencs que vulguin assistir al míting d'homenatge al mestre revolucionari Joaquim Maurin, que tindrà lloc demà al Gran Price.

Per a inscripcions. al preu de 1’50 pessetes la plaça, cal adreçar-se al local del P. O. U. M.

LA FUNCIÓ D'AQUESTA NIT AL TEATRE DEL POBLE.

Tal com hem anunciat, aquesta nit tindrà lloc, al Teatre del Poble i en sessió de teatre socialitzat sota el signe de la C. N. T., la representació de l'aplaudida comèdia castellana "Morena clara" a càrrec de la notabilíssima companyia d'Antònia Herrero i Enric Guitart.

PERQUÈ VINGUI BACALLÀ A TERRASSA.

Sabem que la Conselleria Municipal de Proveïments està efectuant actius treballs, encaminats a aconseguir qui vingui a Terrassa part dels milers de fardells de bacallà arribats a Barcelona.

UNA MALA CAIGUDA.

A dos quarts de set del matí d’avui, el ciutadà de 44 anys Joan Diaz, habitant al carrer Rafael de Casanova, 109, ha sofert una caiguda a la via pública, produint-se hematoma i probable fractura del quart metatarsià del peu dret.

Ha estat degudament assistit al Dispensari Mèdic i després ha passat a l’Hospital.

INFANT AMB CREMADES.

El nen de 2 anys, Angel Martínez, domiciliat al carrer Galileu, 140, al captard d’ahir va ésser assistit al Dispensari pel doctor Claveria. Sofria cremades de primer i segon grau a l’anca esquerra i cara, les quals va produir-se a la cuina de casa seva.

Una volta practicada la primera cura, l’accidentat passà al seu domicili.

EL QUE ES TROBA A LA VIA PÚBLICA.

A la Comandància Municipal s’hi troba dipositat un moneder, dues claus i una petita quantitat en metàl·lic, tot el qual es lliurarà a qui acrediti ésser seu.

AUDICIÓ AL PARC MUNICIPAL.

El Foment de la Sardana ha organitzat per a demà, a les 12 del migdia una audició a profit dels Hospitals de Sang, la qual es celebrarà als jardins del Parc Municipal.

No hay comentarios: