lunes, 21 de septiembre de 2020

Front, 11 de novembre de 1.936, pàg 2

 

CORREU D'AVUI.

Cuarte, 9 novembre.

En aquesta avançada, fa dies dolents. Plou incessantment. Feia dies que no havíem sentit el tiroteig facciós, quan avui, de sobte ha reaparegut. Aquest matí, durant dues hores, les metralladores han vomitat foc. Encara que mes aviat somniava que volguessin ressaltar que disposaven de molta força quan en realitat la poca que tenen I ‘envien a Madrid. Ahir fou un dia actiu al front de Tardienta. Hem sabut que una columna de moros preparava un atac, i que les nostres forces en aquell front disposades a condemnar a la sentència dictada contra els invasors, repel·liren l'escomesa. No obstant els facciosos, previsors, enviaren ensems els "Caproni" en actiu combat.

Osca està igual. Es possible que els donem temps de sobres per prevenir-se. Llavors, encara serà més difícil l'atac.

El comandament fins ara, dona proves de què sap el que es fa. Quant a la tàctica d'atac, no tenim ocasió de veure si hi ha fermesa.

L'organització és perfecta. La fe que tenim en la lluita, fa que en donar la senyal d'alarma, tots com un sol home, defensem la posició. Està organitzada a base de Comitè de Bateria, per les qüestions que no són de guerra; per qüestions d'actuació de peces i operacions de guerra depenen del Comandament militar d'aquest sector, establert a San Juan.

Seguim atesos amb escreix pels nostres caps.

Sector Cuarto (Vicién).   

NOU HORARI DELS VIGILANTS LOCALS.

Es posa en coneixement dels ciutadans, que d'acord amb la jornada de 40 hores establerta per decret del Govern de la Generalitat, a partir del proper dilluns, dia 16 del corrent, els vigilants d'aquesta ciutat faran el següent horari:

De dilluns a divendres, de les onze del vespre a les cinc del matí, i el dissabte i el diumenge de les onze del vespre a les quatre del matí.

CONSELLERIA DE PROVEÏMENTS.

La Conselleria Municipal de Proveïments, convoca per al dia 12 del corrent mes, a les 3 de la tarda, a tots els tocinaires detallistes en general d'aquesta ciutat.

També fa avinent a tots els comerciants del ram d'alimentació que venguin la mitja lliura de sucre al preu de 35 cts. i el que no compleixi aquesta ordre serà sancionat rigorosament àdhuc la Incautació i el tancament de l'establiment, per tant, tots els ciutadans de Terrassa tenen l'obligació de denunciar en aquesta Conselleria a partir d'aquesta nota als infractors de dita ordre.

EL DESTACAMENT DE SOLDATS A TERRASSA.

Tal com dèiem en la nostra edició d'ahir, han vingut a la nostra ciutat un primer grup de soldats que formen part dels 854 aproximadament que hi han de quedar destacats. La majoria dels que hi ha en l'actualitat són conciutadans nostres, els quals els és permès de viure amb la seva família i ocupar els llocs habituals de treball, havent-se de presentar únicament al migdia por passar llista.

Aquestes forces, segons informes que hem pogut recollir, seran degudament equipades i armades i s'allotjaran, com ja dèiem ahir, a l'edifici que havia estat dels Escolapis. Sembla també que quedaran de guarnició a la ciutat, com a concentració per tal de prevenir qualsevol imprevist, ja sigui per part dels fronts de batalla, o d'altres llocs. Estan a les ordres del comandant Maurici Garcia Escura.

En els dies successius aniran arribant nous contingents fins a fer la xifra indicada de 854 individus.

DENUNCIES PRESENTADES A LA COMISSARIA D’ORDRE PUBLIC.

Frederic Garcia Montilla, ha denunciat que la seva cunyada Maria Giménez Monulins, de 17 anys, que vivia a Roca i Roca, 26 baixos, ha desaparegut del seu domicili. Creu com a possible que se n'hagi anat a Barcelona.

Uns veïns del carrer d'Angel Guimerà, han denunciat que Josep Herrero, d'uns 35 anys d'edat, que viu al número 202, boixos, del mateix carrer, als vespres es desvestia al pas de les dones i cometia altres actes immorals.

No hay comentarios: