martes, 22 de septiembre de 2020

Front, 12 de novembre de 1.936, pàg 2

 

UNA DELEGACIÓ DEL COMISSARIAT DE NEGOCIS ESTRANGERS DE LA U. R. S. S. A LA NOSTRA CIUTAT.

Ahir a la tarda, estigué a la nostra ciutat una delegació de la Comissaria de Negocis Estrangers que la  U. R. S. S. té establerta a Barcelona, acompanyat d'un intèrpret. El conseller d'Economia l'acompanyà a diverses cases Industrials de la ciutat en estudi de possibles intercanvis.

IMPORTANTISSIM AVIS ALS COMERCIANTS I PROPIETARIS DE CAFES I BARS.

Fins a nova ordre queda sense efecte l’impost posat en els cafès i licors, imposat per la Conselleria de Proveïments i que es va fer públic per mitjà de la premsa local. Així mateix queda sense efecte, fins a nou avís, el recàrrec del 2 per cent per quilo de comestibles.

UN INTERESSANT AVIS DE LA CONSELLERIA DE PROVEÏMENTS.

Tots els comerciants que vulguin proveir-se de sucre, patates, mantega i altres articles a la Conselleria Municipal de proveïments, prèviament hauran de recollir la tarja de racionament que a partir d'avui es dóna a la dita Conselleria al preu de 0'25 pessetes.

EL PREU DELS OUS.

El Control Obrer d'Ous i Aviram (C. N. T. i U. G. T.) notifica als ciutadans que els preus dels ous són els següents:

País, a 6 pessetes la dotzena.  Estranger, a 4'20 pessetes la dotzena.

Sabut això, el Control de referència prega que sigui denunciat el comerciant que els cobri a més preu.

EL COMITE DE CONTROL ECONÒMIC.

Disposa que tots els ciutadans que siguin especialitzats en el treball d'Assistiments que es trobin parats o treballin en altres oficis, es presentin de deu a dotze del matí i de 4 a 7 de la tarda en la Secretaria dels Sindicats a què pertanyen.

Tots aquells que sense causa justificada no es presentin abans del dilluns, desobeint aquest requeriment, els seran aplicades les sancions de guerra.

Preguem, per mitjà de la present nota, que els Sindicats ens facin entrega d'una nota estadística dels obrers que tenen afiliats en els treballs d'aquesta especialitat.

ALS PROPIETARIS D'ESPECTACLES PUBLICS.

EI Comitè dels Autors i Compositors de Calalunya, Sindicat Únic d'Espectacles Públics (C. N. T.- A. I. T.), fa avinent a tots els propietaris d'Espectacles Públics que tenen aparells de ràdio i gramoles, l'obligació que tenen de liquidar els drets d'autor, perquè del contrari es veuran en la necessitat d'incautar-se de dits aparells.

ASSISTITS AL DISPENSARI MÈDIC.

Han estat assistits al Dispensari Mèdic Municipal els següents ferits:

Josep Cortina, de 23 anys, amb domicili al carrer de Salvà, 98, de florunculosi a l’avantbraç dret.

Ramon Jover, que viu al carrer Ample, 11, de 55 anys, d'unes ferides contuses a la cella dreta i al genoll dret, a conseqüència d'un atropell de bicicleta.

Josep Altarriba, de 35 anys, carrer de Rafel de Casanova, 133, d'una contusió a la regió tenar de la mà dreta.

Baldomer Carrera, de 12 anys, habitant al carrer de C. Rodó, 71, per ferides i contusions maxil·lars i erosió ciliar dreta, produïdes per un automòbil.

Maria Oliva, de 9 anys, domiciliada a Prim, 39, assistida d'unes excoriacions infectades al genoll dret, de resultes d'una caiguda a la via pública.

OBERTURA DE L'ESCOLA MUNICIPAL D'ECONOMIA DOMÉSTICA.

Aprovat per la Comissió Permanent i pel Ple Municipal el Pla d'Estudis i quadre d'Ensenyances d'aquesta Escola es procedirà a la seva obertura el proper dilluns, dia 16 de novembre.

Com a dada interessant, la Conselleria de Cultura, fa avinent que una de les innovacions introduïdes a l'Escola d'Economia Domèstica, consisteix en l'establiment del sistema pedagògic coeducatiu en totes aquelles ensenyances no específiques per a la Dona, com les Ensenyances Literàries que són comunes o ambdós sexes.

S'ha procedit a reajustar el quadre de personal, el qual actuarà amb entusiasme i competència d'acord amb les necessitats de la situació.

Així mateix, les ensenyances de Puericultura Cura de malalts, etc., seran donades per un tècnic-professional en la matèria, essent el Dr. Francesc Maturana i Vargas l'encarregat de dictar-los.

Les restants ensenyances continuaran com els cursos anteriors per no haver-hi necessitat de forçar la seva eficàcia. 

Subsisteix l'horari del Curs anterior així com les condicions d'ingrés i preu de matrícula, començant-se a inscriure's les alumnes a partir d'avui, a la mateixa Escola Municipal d'Economia Domèstica.

Terrassa, 11 de novembre de 1.936.

No hay comentarios: