jueves, 17 de septiembre de 2020

L’Acció, dissabte 7 de novembre de 1.936 pàg. 2

 

Per la sanitud de la Raça i la perfecció de la Espècie

ADVERTIMENT IMPORTANT.

La Comissió Permanent del Consell Municipal d'aquesta ciutat prèvia proposta de la Comissió de Sanitat, i en atenció al gran nombre d'infants que venen al món amb les màcules ancestrals de la sífilis i tuberculosi, i amb els signes degeneratius propis d'un psiquisme feble o patològic, d'origen hereditari, el qual contribueixi a la degeneració de la nostra raça ha acordat, que a partir del primer de novembre propvinent, no s’autoritzarà en el successiu cap matrimoni a la nostra ciutat, sense que abans no presentin els contraents un certificat mèdic que acrediti no pateixen cap de les susdites malalties.

Aquesta determinació no tendeix a posar obstacles de cap mena als contraents sinó molt al contrari; la certificació exigida acreditarà que els interessats estan física i mentalment capacitats per a perpetuar l’espècie.

Terrassa a 29 d'octubre del 1.936. ─EI President del Consell Municipal, Jaume Figueres.

EL MAGNÍFIC RESULTAT D’UNA FESTA A PROFIT DE LES MILÍCIES.

Anit, es celebrà al «Bar Escola» una important vetllada a profit de les milícies antifeixistes. En aquesta simpàtica festa hi prengué part la rondalla del Centre Aragonès, la qual amb col·laboració dels seus cantadors, feu passar una estona força agradable als assistents a la mateixa.

Hi assistí nombrós públic, receptant-se 309’15 pessetes que ingressaran a la subscripció general de les milícies.

Heus ací els números que sortiren premiats, en un sorteig de valuosos premis que tingué efecte 2.965, 1.284, 6.085, 9.739, 4.037, 9.017, 2.179, i 792.

ASSISTITS AL DISPENSARI PER CAIGUDA.

Durant el matí d’avui al Dispensari Mèdic, han curat a les dues següents persones que han tingut la desgracia de sofrir caigudes, encara que afortunadament sense conseqüències greus.

Josep López, de 14 anys, domiciliat al carrer Independència, 31,

I Dolors Riba, de 51 anys, domiciliada a Viladecaballs.

COMENCEN ELS TREBALLS DE L'ENSENYAMENT DE LA INSTRUCCIÓ MILITAR A LA NOSTRA CIUTAT.

Aquest matí, s'han reunit al Cinema Alegria, els individus compresos entre l’edat dels 21 anys fins als 30, que desconeixen la instrucció militar.

El comanament i l’oficialitat que instruirà aquests terrassencs, els han distribuït en cinc grups, corresponents als cinc districtes de Terrassa.

Demà a les 10 del matí, tots els compresos en l’edat més amunt assenyalada, deuran presentar-se novament al Cinema Alegria, on se'ls dirà el lloc i hora on han d'acudir dilluns, per tal de començar a rebre les primeres lliçons pràctiques de la instrucció. Tots deuran anar proveïts dels documents militars que siguin posseïdors.

HEM REBUT LA SEGUENT NOTA DEL SINDICAT DE L’ART FABRIL I TÈXTIL C. N. T.-A. I. T.

A la commemoració del 19 aniversari de la Gran Revolució Russa. ─ El sindicato Fabril y Textil invita a todo el pueblo de Terrassa a la grandiosa manifestación que ha de celebrarse mañana a las 9 y media en Barcelona en adhesión al pueblo Ruso. Este pueblo que ha puesto tan alto el pabellón de la solidaridad proletaria.

Hombres, mujeres, niños acudid todos al magno acto de mañana.

Se han organizado dos trenes especiales que saldrán de la Estación del Norte a las 8 y 8 y media de la mañana al precio de tres pesetas noventa céntimos ida y vuelta.

Punto de reunión en el local de la C. N. T, a las 7 y media de la mañana.

No hay comentarios: