lunes, 28 de septiembre de 2020

L’Acció, dissabte 14 de novembre de 1.936 pàg. 2

 

D’INTERÉS PELS CONDUCTORS DE COTXES I CAMIONS.

El Consell Municipal, d’acord amb les organitzacions Sindicals C. N. T. i U. G. T. (secció de transports). I en virtut dels molts accidents que ocasionen als vianants, accidents sempre sensibles per tractar-se de companys o dels seus fills, i amb el fi de anular els qui més culpa tenen en totes aquestes coses, puix que formen legió els conductors improvisats que sense pràctica circulen per les Ciutats i carreteres, s’ha acordat, i es fa públic per al seu immediat compliment, que tothom que tingui cotxe o camió, de propietat o bé requisat per a les seves necessitats que es proveeixi del full de control d’aquesta Ciutat, el qual s’expedeix a l’Ajuntament a partir d’ahir dia 13, amb el ben entès que si fins el dia 20 del corrent es troba en circulació un cotxe o camió sense aquest requisit, serà incautat per l’Autoritat i portat al dipòsit en espera, d’ulteriors resolucions.

RECORDANT LES ATRIBUCIONS D’UN DECRET.

El Jutjat de primera Instància ha rebut un avís telegràfic del President de l’Audiència, en el qual es diu que el Jutjat de Terrassa recordi als Jutjats populars del Partit, que d’acord amb el decret de la conselleria de Justícia, de data 28 d’Agost, només tenen força d’obligar en territori català, les disposicions legals inserides al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

UN CAMILLER DE LA CREU ROJA ES LESIONA EN TRASLLADAR UN MALALT DE L’HOSPITAL.

Ahir a la tarda, quan els camillers de la Creu Roja, traslladaven de lloc a un malalt de l’Hospital, en ésser en uns passadissos d’aquell lloc, un camiller anomenat Joan Pérez de 41 anys, amb domicili al carrer Blasco Ibáñez, 37, relliscà amb tanta desgràcia que caigué, produint-se la fractura de l’os peroné.

Fou atès pel metge de torn del Dispensari a l’Hospital.

CRIDA ALS OBRERS ASSORTIMENTISTA:

Es disposa que tots els Ciutadans que signin especialitzats en el treball d'Assortiment que es trobin parats a treballin en altres oficis, es presentin de 10 a 12 del matí i de 4 a 7 de la tarda a la Secretaria dels Sindicats a que pertanyen.

Preguem als Sindicats que facin entrega d'una nota estadística dels obrers que tenen afiliats en els treballs d'aquesta especialitat.

FERIT PER CREMADA.

Per presentar diverses cremades de segon grau al peu dret produïdes mentre estava treballant, fou assistit al Dispensari, el ciutadà Josep Argiles, de 32 anys, amb domicili al carrer Prat de la Riba.

IMPORTANTÍSSIM AVIS ALS COMERCIANTS I PROPIETARIS DE CAFÈS I BARS.

Fins a nova ordre, queda sense efecte l'impost als cafès i licors, imposat per la Conselleria de Proveïment i que va fer públic per mitjà de la premsa local. Així mateix queda sense efecte, fins a nou avis, el càrrec del 2 per cent per quilo de comestibles.

LA QUANTITAT DE SUCRE QUE ES POT VENDRE.

La Conselleria Municipal de Proveïments posa en coneixement a tots els venedors de queviures, que solament podran vendre ais seus clients, com a quantitat màxima i mínima de sucre, la de mitja lliura.

I Aquesta mitja lliura, solament podrà vendre's al preu de 35 cèntims. Els que no compleixin aquesta disposició seran sancionats severament.

EL PREU DELS OUS.

EI control obrer d'ous i aviram (C. N. T.) i (U. G. T.) notifica als ciutadans que els preus dels ous són els següents:

País, a 6 pessetes la dotzena. Estranger 4’20 pessetes la dotzena.

Sabut això el Control de referència prega sigui denunciat el comerciant que els cobri a més preu.

A LA COLONIA ARAGONESA DE TERRASSA.

El gran acte d'afirmació aragonesa, anunciat per a demà diumenge, dia 15, en el Gran Price de Barcelona, ha estat aplaçat, per circumstàncies especials, per al dia 22 del corrent.

No hay comentarios: