viernes, 4 de septiembre de 2020

L’Acció, dimarts 27 d’octubre de 1.936 pàg. 2

 

ES MOLT POSSIBLE QUE EL PROPER DILLUNS COMENÇA L’ENSENYAMENT DE LA INSTRUCCIÓ MILITAR A LA  NOSTRA CIUTAT,

El pròxim dia dos de novembre, possiblement començarà a la  nostra  ciutat  l’ensenyament de la instrucció militar a tots aquells ciutadans mobilitzats per decret  de la Generalitat, compresos entre els 20 i 30 anys inclusius.

A fi i efecte de no impedir les respectives ocupacions dels afectats, les classes  d'instrucció  militar es dividiran en dos torns. Un de matí i altre de tarda.

Encara no són coneguis els llocs on es faran les pràctiques militars però, segurament, seran habilitats als camps d'esports de les diverses barriades de la ciutat.

Els encarregats d'instruir als mobilitzats són els oficials i suboficials de complement, mobilitzats fa pocs dies.

Heus ací la relació nominal del cos de Suboficials  que ha  estat nominat per a formar part de l'equip d'instrucció de la localitat:

Arma  d'infanteria; Andreu Martin i Pintado, Suboficial, Sergents; Francesc  Fernández i Delgado, Jaume Porta i Basauri, Antoni Herrán Barrio, Miquel  Manzanares i  Rovira,  Josep Burrull i Petit, Josep Llemas i Pujol, Bartolomé  Borràs i Gras, Francesc Codina i Sellarés, Melcior Miró i Serra, Santiago Ribas i Prieto, Salvador Valero i Valero,  Antoni  Adell i Farré, Antoni Rabassa i Gené, Matías Sànchez i Rosas, Jaume Bruch i Cos, Jacint Lluis i Targarona, Jaume Serra i Capdavall, Toribi Fuertes i Rueda.

Arma d’Artilleria: Suboficial Fèlix Aparicio i Álvarez, Sergents: Bonaventura Badia i Rosell, Vicens Carceller i Querol, Albert Serra i Marsal, Alexandre Cebollero i Cantante, Antoni Masallé i Tomàs.

Arma de Cavalleria: Antoni Sàez i Iñigo, sergent. 

Arma d'Enginyeria: Francesc Barea i Hueso, sergent. 

Com sigui que no ha estat possible avisar personalment a tots ells, es prega  que  els  que no hagin rebut cap mena d’avís es presenten demà, sense falta, al  Negociat  d'Estadística de la Casa Consistorial, on seran rebuts pel  comandant  Antolí. 

UN FESTIVAL A PROFIT DE LES MILÍCIES AL «BAR ESCOLA»

El proper dissabte, es celebrarà al «Bar Escola», un extraordinari festival a profit de les milícies antifeixistes.

Prendran part en aquesta vetllada, els incansables components de la rondalla del  Centre Aragonès, amb col·laboració dels seus cantadors, cosa que fa preveure que la festa assolirà un just èxit.

Ja donarem altres detalls d'aquesta festa. 

ESCOLA D’ARTS I OFICIS MUNICIPAL DE TERRASSA.

Des del dia 23 del corrent queda oberta la matrícula per a ingressar a l’Escola   d'Arts i Oficis Municipal d'aquesta ciutat. 

Les inscripcions es faran tots els dies laborables de 7 a 8 del vespre.

L'import de la matrícula serà de 5 pessetes, per assignatura, totalment reintegrades en el cas que els mereixements i comportament de l’alumne així ho aconsellin. El curs començarà el dia 2 del pròxim mes de Novembre.

Terrassa, 22 d’Octubre de 1.936

El Comissari Joan Juan.

CONVOCATORIA   PELS  MILICIANS DEL PARTIT FEDERAL.

Es prega a tots els milicians de la Fraternitat Republicana Federal que assisteixin avui sense falta, a una reunió que es celebrarà en el seu local del carrer del Nord, 128, a les nou del vespre, on se'ls comunicarà el dia que han de sortir en direcció al front.

INFANT QUE CAU I ES LESIONA.

Ahir fou curat al Dispensari el vailet Ramon Molé, domiciliat al carrer Màrtirs del 6 d'octubre, 22, el qual mentre corria pel carrer sofrí una caiguda, produint-se una ferida de consideració a la regió frontal.

No hay comentarios: