lunes, 21 de septiembre de 2020

El Dia, edició dimecres 11 de novembre de 1.936, pàg. 2 i 3

 

NOTA DE LA CONSELLERIA D’AGRICULTURA.

«Aquesta Conselleria fa avinent a tots els treballadors del camp i simpatitzants del conreu de les terres: Que d’acord amb el BAN publicat per aquest departament en data del 19 del proppassat mes d’octubre, pel qual, entre altres disposicions, donàvem un mes de temps per a conrear les terres ermes i abandonades per llurs propietaris, parcers o arrendataris, i que transcorregut el dit termini si no havien començat aquests treballs de conreu serien expropiades sense indemnització ni dret a reclamació de cap mena.

Avui fem avinent per última vegada a tots els que la dita disposició pugui afectar, que el termini acaba el dia 20 del mes corrent, passat el qual es farà efectiu el repartiment de terres incultes entre els molts ciutadans que en tenen sol·licitades.

Ens prometem col·laborar i treballar amb entusiasme tots junts amb bona entesa entre els treballadors del camp i de la indústria, tenint com a objectiu suprem el benestar del Poble, la llibertat i la justícia per tothom».

ARRIBEN A LA NOSTRA CIUTAT ALTRES 200 SOLDATS MOBILITZATS.

A dos quarts d'una d'aquest migdia, han arribat a la nostra ciutat, altres dos-cents soldats pertanyents a les lleves dels 1.934 i 1.935, suara mobilitzades.

Van comandades per un comandant, un capità i tres sergents, tots els quals, igual que la tropa, han estat estatjats a l'edifici de les ex-Escoles Pies, avui convertit en caserna militar.

Tot i que entre aquestes forces s'hi troben alguns números de cavalleria, la seva majoria pertanyen a la infanteria.

Els membres d'aquestes tropes, són gairebé totalment pertanyents a la veïna ciutat de Sabadell o a la nostra.

LAMENTABLE ACCIDENT D'UNS AMICS D'ESQUERRA REPUBLICANA.

Uns amics que anaven amb l'expedició-correu que setmanalment Esquerra Republicana de Terrassa efectua al front de Terol, on actuen els seus braus milicians, foren víctimes d'un lamentable accident. Aquest ocorregué a Serinyena d'aquesta forma:

Degut a una maniobra forçada, el cotxe conduit pel xofer Domènec Broto que portava com a passatger al Conseller d'Obres Anselm Marti i Tondo, anà a topar d'una manera molt violent contra un arbre de la carretera.

Ambdós ocupants del vehicle, de resultes de l'accident, sofriren importants ferides. Uns companys d'expedició, juntament amb uns milicians de Serinyena recolliren els ferits i els portaren de seguida a l'Hospital de Sang, Allí fou practicada una delicada operació al company Martí, que havia quedat molt malparat de l'accident.

De seguida fou comunicada la trista noticia per telèfon a Terrassa. D'ací partí el cotxe de la Creu Roja, acompanyat d'uns membres del Consell Executiu Local del partit d'Esquerra que recollí els ferits i els portà a la nostra ciutat, on han quedat hospitalitzats en la Clínica Medico Quirúrgica, essent molt satisfactori el seu estat.

D'INTERÉS PER ALS OBRERS QUE TREBALLEN A LES INDÚSTRIES DE GUERRA.

La Conselleria de Defensa de la Generalitat de Catalunya fa avinent als obrers allistats a les indústries de guerra, que havent-se'ls declarat mobilitzats, no poden abandonar el seu lloc de treball per cap concepte, sense prèvia autorització dels Comitès responsables de les fàbriques o tallers respectius.

INSTITUT ELEMENTAL DE SEGON ENSENTAMENT.

Per a dissabte, dia 14, a les deu del mati, són anunciats els exàmens d'ingrés al Batxillerat en segona, i darrera convocatòria per als alumnes que no es presentaren al primer avís.

Per als cursos de Batxillerat no hi ha encara notícia d'obertura de curs. En tindrem al corrent als nostres lectors.

Els alumnes que tinguin assignatures suspeses han de matricular-se del curs següent. La Junta de Professors dictaminarà més endavant si l'alumne ha de repetir o no l'assignatura o assignatures.

FUGITIVA DEL SEU DOMICILI.

S'ha denunciat a la Comissaria de Policia, que la noia de 17 anys. Maria Giménez i Montilla, s'ha escapat del seu domicili, carrer de Roca i Roca. 26, baixos, ignorant-se el seu parador.

Es practiquen diligències per a trobar la fugitiva i fer-la regressar a casa seva

No hay comentarios: