domingo, 27 de septiembre de 2020

Diari de Tarragona - 14/11/1936, Pàgina 1 de 4

 

Emocionant absolució d'una monja, la seva germana i un capità retirat

Comparegueren davant el Tribunal núm. 2 les germanes Anna i Teresa Roca i Oller. La primera era la "mare superiora" del convent de Carmelites de Terrassa.

Per tractar-se de les dues primeres dones que han estat jutjades pels Tribunals Populars de Barcelona, hi havia molta expectació. Entre el públic hom pogué observar moltes dones, que no eren pas, segons es desprèn de les converses, molt inclinades a la clemència.

La primera de les processades, la monja, l'endemà de la sublevació abandonà el convent de Terrassa, i es traslladà a Barcelona al domicili de la seva germana. Practicat un registre, foren trobades al pis de referència 5.900 pessetes, propietat de la primera, i 1.700 que eren de l'altra.

Segons declararen les processades no havien nomenat defensor, per la qual cosa un individu del públic s'oferí a defensar-les. Pujà a les estrades, estudià, en pocs moments el sumari i tingué una breu conversa amb les del banquet. Seguidament començà la vista.

La primera de les processades declarà que feia 40 anys que era superiora del convent de Carmelites de Terrassa, del qual no havia sortit mai. Ignora el que passava al món i no sabia ni un borrall de política.

L'altra digué que en veure la seva germana en perill, l'havia recollida al seu domicili.

La prova testifical, entre la qual hi havia testimonis d'organitzacions obreres, fou favorable a les processades, per la qual causa el fiscal retirà l'acusació contra Teresa i demanà per a Anna la multa de dues mil pessetes.

No hay comentarios: