sábado, 19 de septiembre de 2020

Front, 9 de novembre de 1.936, pàg 2

 

SUÏCIDI.

Ahir a les set del matí, fou trobat penjat, pels seus familiars i en el seu domicili, Francesc Soler, de 68 anys vidu domiciliat al carrer de Salvador Seguí, 46. Avisat al Jutjat, hi acudí seguidament i ordenà el trasllat del cadàver al dipòsit judicial, de la qual cosa s'encarregà la Creu Roja. Hom ignora els motius que pogueren influir en prendre tal decisió al dissortat Soler.

DISPENSARI MÈDIC MUNICIPAL.

En aquests darrers dies han estat assistits: Joan  Amate, de 2 anys, amb domicili al carrer d'Antoninus Pius, 132, d'una ferida infectada a la regió frontal i ferida a la part interna de la cama esquerra.

Ramon Coll, de 22 anys, que viu a Salmerón, 232, de fractura probable dels segon i tercer metacarpià i piramidal esquerra, erosions a les mans i ambdós genolls i commoció cerebral, produïdes per atropellament d'auto.

Josep Aznar, de 5 anys, amb domicili al carrer dels Màrtirs del 6 d'octubre, 18. d'una ferida contusa a la regió temporal esquerra.

Bartomeu Sanahuja, amb domicili al carrer Pantà, 59 d'una contusió al peu dret.

Jaume Ribera, de 51 anys, que viu a Castellet, 21, d'una contusió a l'espatlla dreta.

Anna Alavedra, de 40 anys, domiciliada a Galileu, 116, d'una ferida contusa a la cella dreta.

Josep Roig, de 14 anys, amb domicili al carrer de Marconi, 28, de cremades a la còrnia dretà, i 

Josep Camanyes, de 23 anys, que viu a Catalunya, 136, d'una contusió al genoll dret.

S'HA PERDUT UNA CARTERA.

El nostre camarada Vicenç Garcia, ha perdut la seva cartera en la qual hi portava a demés d'una quantitat en efectiu, el carnet de milicià, la carta d'afiliat al Partit Obrer d'Unificació Marxista, i credencial de membre de la Junta del Sindicat d'Agents Comercials (U. G. T.). Es gratificarà la devolució a la nostra Redacció.

LA INSTRUCCIÓ MILITAR.

Aquest matí i en els camps que ahir es va senyalar per cada grup, ha començat   l'ensenyament de la Instrucció militar als individus de 21 als 30 anys que la desconeixien, per no haver servit a l'exercit o per haver servit menys de 6 mesos.

LA TASCA CIUTADANA DE LA COMISSIÓ MUNICIPAL DE SANITAT.

Els companys que integren la Comissió Municipal de Sanitat ferms en el seu propòsit de reorganitzar oficiosament tots els serveis sanitaris de la nostra urbs, per què rendeixin la màxima eficàcia, en profit del poble, ha elaborat un extens pla científic i social d'estructuració sanitària que a mesura que vagi essent conegut fragmentàriament, hem de creure que mereixerà l'aprovació dels nostres conciutadans.

Avui podem manifestar-los que el nou personal facultatiu que es responsabilitza amb la direcció del Laboratori Municipal, ens assabenta que ja té enllestida la seva feina preliminar de preparació i valoració de tots els reactius que es necessiten per els anàlisis, així com també dels colorants indicadors, solucions valorades, medis de cultiu bacterians (brous: ordinaris i especials per a aigües, sang, etc.) emulsions microbianes, sèrums antiespecífics per a comprovacions, material de captació estèril d'aigües, revisió i renovació d'aparells de Laboratori que calien per a la completa dotació d'aquest important centre sanitari municipal.

De comú acord amb el Laboratori Municipal de Barcelona, s'han organitzat a la nostra ciutat els serveis de vacunació antitífica i antidiftèrica i s'acaba d'enllestir el servei de vacunació antiràbica, perquè aquells conciutadans que tinguin la dissort d'ésser mossegats per un gos rabiós, no hagin d'ésser traslladats a la capital per ésser guarits, com fins ara venia succeint. 

En el passat mes d'octubre ha practicat entre altres serveis de menor importància, els següents:

a) Examen bacteriològic complet de l'aigua de la mina pública amb resultat completament satisfactori. 

b) Nou anàlisis de llet de vaca, els quals han donat un resultat satisfactori.

c) Vuit exàmens de sang (sero-aglutinacions, dos; wassermann, sis). 

d) Onze exàmens d'esputs (Investigació del bacil de Koch, inoculació al cobay).

e) Nou anàlisis d'orina (químic i bacteriològic).

f) Investigació de la ràbia en una rata que mossegà una dona terrassenca. Aquest anàlisi fet conjuntament amb el Laboratori microbiològic i municipal de Barcelona, donà un resultat positiu.

No hay comentarios: