viernes, 29 de noviembre de 2019

El Dia, edició dijous 12 de març de 1.936, pàg. 2


LA POLICIA SEGUEIX TREBALLANT PER A L'ACLARIMENT DE L'ASSASSINAT DE JOAN SOLSONA.

La policia local segueix treballant per a l’aclariment de l'assassinat de Joan Solsona, trobat mort a les Carbonelles, la setmana passada.

L'actuació d'aquell cos, està concentrada damunt l'individu. resident a Barcelona, que com dèiem abans d'ahir, pot tenir alguna probable relació amb els fets, per trobar-se relacionat de determinada manera, amb la família de la víctima.

Es coneix ja el domicili del mateix i alguns altres detalls, però com sigui que la policia local no pot continuar les seves diligències dins la plaça de Barcelona, les diligències que al voltant del sospitós individu es practiquin, seran fetes per la policia de la capital.

Aquestes són les úniques noves que poden donar-se referent a aquest assumpte tan misteriosament desenrotllat, l'aclariment del qual, tan difícil sembla.

ROBATORI D’UNES PECES DE TEIXIT.

La nit del proppassat dimarts, tres individus van escalar la porta de tanca del local en la casa Altisent Germans, de la nostra ciutat, té instal·lats els seus aprestos, en el carrer Sant Gaietà, 75 i després amb un pic, feren pressió a la porta, fent saltar el pany de la mateixa.

Una vegada dins l’edifici es carregaren tres peces de “Panyo” que varen trobar, valorades en 2.300 pessetes i se’n tornaren pel mateix camí, i xino-xano seguiren carretera avall a peu cap a Rubí i un cop allà, seguiren cap a Molins de Rei.

A mitja carretera uns guàrdies del cos de Mossos de l’Esquadra, varen trobar-los, i sospitant de la càrrega que portaven i sense tenir en compte el sanitós exercici que havien practicat, varen detenir-los i una vegada registrats els paquets, foren menats novament a la nostra ciutat, ells i paquets ingressant els primers a la presó.

El Jutjat d’Instrucció els ha pres la declaració corresponent, resultant que els detinguts son: Vicenç Conesa Grau, que estava ja processat pel robatori de dues bicicletes i declarat en rebel·lia per incompareixença: Josep Soriano Azorín, que ha sofert diversos processos i Felip Ferrando a qui no es coneix, per ara, cap antecedent penal, i sembla el més bon minyó de tots.

Aquests tres individus havien arribat a les 10 de la nit, del dia del robatori, amb el tren de Les Planes i com que una vegada comés el fet no hi havia tren, es decidiren a practicar aquell pelegrinatge, tan carregós com inútil, que acabà portant-los a mans de les autoritats.
Si s’ho pensen, segurament que no hauríem caminat tant!

No hay comentarios: