lunes, 25 de noviembre de 2019

L’Acció, dilluns 9 de març de 1.936 pàg. 2


UN MATÍ DE GRESCA ENTRE REPUBLICANS.

Un nombrós estol de socis de la nostra Casa del Poble,—més d'una setantena─ compost de tots els estaments i condicions, — solters, promesos, casats, vidus, semi-casats, ancians i etc. etc—es traslladà ahir a Can Corbera, del terme de Les Fonts de Terrassa per tal de celebrar un matí de platxeri I rendir culte a. Ia manduca.

Mentre un important equip de casats et disputava la victòria futbolística amb un «team» també molt important de solters, els veterans i persones reposades anaven preparant el foc per a la costellada i salaven la carn que havia d'ésser rostida a les brases, com Sant Llorenç.

Se'ns diu que el partit de futbol no arribà a terminar-se degut a la imparcialitat de l’àrbitre, l'amic Sabater, el qual es mostra parcial, malgrat les circumstàncies  especials que l’envolten, que feien esperar que no es decantaria ni pels solters ni pels casats. Amb tot, en el pecat trobà la penitència, car segons se’ns diu, els afectats per la seva parcialitat el feren objecte d'una seriosa «panadera».

Després amb molta gana i excel·lent humor,—tot el tràfec esportiu ja estava en oblit—tothom es dedicà a l’esmorzar. Tocaren a cada comensal més de mitja dotzena de llonzes i costelles. D’amanida, un munt... i també d'allioli, que era excel·lent, confeccionat pel veterà Falcó.

La teca, amenitzada amb traguets de xarel·lo, desaparegué com per art d'encantàries. Tot fou cruspit i aprofitat. Àdhuc els ossos, amb els quals se’n féu un gran paquet amb destinació als gossos del company M. Sanahuja.

Un bon nombre de pans que sobraren, com també altres aliments, foren duts a diverses famílies necessitades.

Una diada de gresca inoblidable. I més tenint com tenia per coixí la gran victòria del 16, i tantes alegries com l'han seguida.

TREN APEDREGAT.

En passar ahir pel quilòmetre 362 de la línia de Barcelona a Saragossa entre les estacions de Sant Andreu i Barcelona, un tren de viatgers procedent de Manresa fou apedregat per uns xicots, que trencaren un vidre. Sortosament no resultà ferit cap passatger.

Seguidament hom en donà compte a les autoritats per tal que efectuessin els esbrinaments del cas.

En aquest convoi hi anaven molts terrassencs, que ja no cal dir si tingueren el consegüent ensurt.

LA REVISTA «RADIO FEMINA».

Abans d’ahir, dissabte, a tres quarts de dues de la tarda, es donà des de l’emissora de Ràdio Terrassa, el primer número de la revista femenina radiofònica «Radio Fèmina».

Fou emès el següent sumari:

Editorial: En començar, per Cecilia Durval, Siluetes femenines: Concepció Arenal, per Fina Estivill. La dona i la política a Alemanya, per Remei Bardina. Els dictats de la moda. Crònica barcelonina, per Maria Antònia. Consells de l’Escola de Puericultura de Terrassa. La dona i els escriptors. Màximes educatives. Coneixements útils, per Antolina Boada.

La directora de la nova publicació parlada, senyora Cecilia Durval, en el seu prefaci, tingué amables mots envers la premsa de Terrassa, als quals corresponen, desitjant llarg temps de vida a la seva revista.

No hay comentarios: