miércoles, 6 de noviembre de 2019

La Veu de Catalunya, 25 de febrer de 1.936, pàg.18


A l’Ajuntament s’ha rebut l’ordre de fixació dels bans que declaren l’estat d’alarma a la regió, redactats pel Delegat General de l’Ordre Públic, senyor Josep Caselles.

Aquests bans són redactats en castellà i contenen totes les ordres que reglamenten aquesta disposició preventiva.

En virtut de les disposicions donades pel Governador General senyor Moles, ha estat declarat cessant el jutge suplent del Jutjat municipal de la nostra ciutat, senyor Joan A. Sànchez Álvaro.

En el seu lloc ha estat reposat en l’esmentat càrrec el senyor Josep Biosca i Solà.

Ha estat inaugurada a «Amics de les Arts», una exposició d’escultures i dibuixos del jove i ben orientat artista Esteve Casanovas.

Aquesta exposició, en la qual figuren bon nombre de retrats, romandrà oberta únicament vuit dies.

El guarda de Les Fonts, junt amb els dos individus que havien sorprès l’assaltador de la torre del senyor Ramon Fius, en tornar a aquella localitat, després d’haver prestat declaració a la Comissaria local, decidiren practicar a algunes noves perquisicions per a mirar de trobar el lladregot fugitiu.

Les perquisicions foren tan ben dirigides que el malfactor fou sorprès al lloc anomenat el Torrent del Recó, on va lliurar-se no sense resistència. Després fou conduït a la nostra ciutat, i un cop prestada declaració ha ingressat a la presó.

Segons els detalls donats, el detingut s’anomena Francesc García i Bonavila, de 28 anys d’edat, sense domicili, i provinent de Sentmenat. Consultats els seus antecedents, s’ha vist que ha sofert dues condemnes per delicte de robatori, de dos anys de presó l’una i l’altra de 14 mesos. Es reclamat per dues causes pendents, una d’elles pel Jutjat d’Instrucció de Sant Feliu del Llobregat, i altra pel Jutjat Permanent de la Quarta Divisió.

Al moment d’ésser detingut el García, fou recobrat un sac que contenia la resta dels objectes sostrets, que no havien estat trobats, i també se li ocupà un llum «Lot» que portava a la butxaca.

Relació dels serveis prestats per la Creu Roja, durant el proppassat mes de gener:

Trasllat de malalts i ferits a l’Hospital de Sant Llàtzer, 9; Trasllat de malalts i ferits al Centre Mèdic, 1; Trasllat de malalts i ferits a la Mutua d’Assegurances, 2; Trasllat de cadàvers al dipòsit Judicial, 3; Auxiliats al seu domicili, 1; Assistència a incendis, 4; Trasllat de malalts a Barcelona, 4, i trasllat de malalts a Sant Boi, 1. Total, 25 serveis.

Divendres passat tingué lloc al Centra Excursionista, una conferència a càrrec de l’advocat senyor Eduard Vidal i Riba, qui parlà sobre «Historia de l’Excursionisme» el cicle de converses organitzat per l’Esmentat Centre, en celebració del vint-i-cinquè aniversari de la seva fundació.

El dia 28 d’aquest mes, donarà el senyor A. Durán i Sampere, la conferència que va ésser ajornada el passat, dia 31 de gener.

Foren rebuts per una gran gentada, l’Alcalde anterior d’aquesta ciutat, senyor Samuel Morera i els regidors senyors Puigdoménech, Mateu i Petxamé, els quals acabaven d’ésser alliberats.

Des del balcó de l’Ajuntament es feren alguns parlaments i els nou arribats foren rebuts amb mostres de satisfacció per part dels assistents.

No hay comentarios: