domingo, 3 de noviembre de 2019

L’Acció, dilluns 24 de febrer de 1.936 pàg. 3


Carnaval a la Casa del Poble

Amb indescriptible èxit i animació ha donat començ el Carnaval de la nostra Casa del Poble, el qual. enguany és molt més alegre, donant-se la feliç coincidència de que puguin estar entre nosaltres els amics que fins el passat dissabte estigueren empresonats.

La nostra societat ha estat exornada amb exquisit gust. La mà experta del jardiner Martínez, enguany ha fet que el saló quedés transformat completament, fent donar una sensació real de Carnaval, amb les seves reeixides combinacions de paper i verd.

El passat dissabte, comentaren els festeigs, amb un gran ball de mascarons que fou amenitzat pels amics de la Katalan's. La gent que acudí a aquest ball fou enorme.

Ahir a la tarda, tingué lloc l'acte de concert, el qual assolí un grandiós èxit. Tot l'auditori que emplenava la sala, ovacionà sincerament les boniques execucions dels experts músics de la famosa orquestrina que cuida de donar més relleu al Carnaval de la nostra Casa del Poble, la tan coneguda «Casanovas Band». Foren escoltades amb gran atenció les peces de concert que el virtuós del saxofon, Francesc Casanovas, desgranava.

Més tard tingué lloc el ball de tarda, que resultà concorregudíssim, a càrrec de la Lucky Band.

A la nit, encara que amb menys afluència de gent, s’ha celebrat un simpàtic ball de societat. En el mateix els músics de l'orquestra Casanovas, han fet passar una agradable vetllada a les persones que hi han assistit.

A l’hora de sortir aquesta edició s'estarà celebrant un concert per la mateixa orquestra al saló cafè. Per avui a la nit hi ha anunciat el Ball de la Pinya, el qual ha despertat molta curiositat.

UN CONAT D’INCENDI.

A dos quarts de cinc de la tarda d'ahir, la sirena d'alarma de l'Ajuntament assenyalà foc al districte tercer. S'havia produït un petit incendi al pati de la casa número 11 del carrer de la Rutlla, propietat del conegut fabricant Josep Roig,

Segons sembla, l'incendi s'inicià en uns galliners del susdit pati, a l'interior dels quals hi havia unes instal·lacions d'incubadores artificials de petroli.

La presència dels bombers no fou necessària, doncs els veïns ja havien aconseguit apagar el foc.

Acudiren al lloc del fet a més dels bombers i guàrdia municipal, l'alcalde Domènec Armengol i els consellers Figueras, Ballbé, Torres.

DOCTOR COMPATRICI EN VIATGE D'ESTUDIS.

EI doctor J. Gibert Queraltó avisa als seus clients i públic en general, que suspèn temporalment la seva visita per sortir en viatge d'estudis.

ELS ROBATORIS DE BICICLETES.

Quan, per a complir un encàrrec, deixà la bicicleta de la seva propietat, enfront de la casa número 54 de l'Avinguda 11 de Setembre, el jove Emili Guinart domiciliat al carrer Transversal, 119, es trobà, en anar-la a buscar amb què li havien robada, sense que pugui sospitar de ningú.

Es porten a cap les convenients gestions per tal de detenir el lladre, doncs hom creu que aquell robatori pot tenir il·lació amb molts d'altres que darrerament s'han comès a Terrassa.

FURT EN EL DESPATX D'UNA FÀBRICA.

Ahir al matí, es presentà a la Comandància Municipal el fabricant local senyor Cortès, el qual denuncià un petit robatori comès en el despatx de la seva fabrica, instal·lat al carrer Frederic Soler.

Segons la denuncia formulada es desprèn que durant la nit del passat dissabte, penetraren lladres al despatx. Trencaren uns vidres que donen a l'exterior. Un cop dins. amb una destral i una llima violentaren una porta que dona accés a un armari, on hi ha diners en moltes ocasions.

Els lladregots, sembla que són persones de la mateixa fàbrica, doncs per les senyals que han deixat, es veu que es tracta, d’algú que coneix d'aprop les característiques del despatx. Els lladres se n'emportaren unes 106 pessetes. Cal remarcar que en altres ocasions en aquest mateix armari hi ha hagut grans quantitats.

Aquest matí, el senyor Cortès, ha refermat la seva denúncia a la Comissaria de policia.

No hay comentarios: