lunes, 18 de noviembre de 2019

L’Acció, divendres 6 de març de 1.936 pàg. 2


Troballa d'un home mort a Les Carbonelles.

A les quatre de la tarda d'ahir uns vailets es presentaren a la Comandància Municipal, manifestant que en un dels boscos de les Martines, en el tros conegut per Les Carbonelles, havien vist un home estirat a terra, segons semblava sense vida.

Per tal d'assegurar-se d'aquesta versió, sortí una camioneta del nostre Ajuntament, els ocupants de la qual comprovaren l’autenticitat de la noticia rebuda.

Es tractava d'un home de bon aspecte i que vestia amb elegància. Com ja diguérem ahir anava amb un abric clar Vestia trajo fosc de ratlles, i calçava sabates rosses.

Res d'aquell lloc denotava que hi hagués hagut cap mena de lluita. Solament hom podia veure que a la part de l’occipital del cadàver n'havia sortit sang en abundància.

Seguidament s'avisà a la nostra ciutat, de l’autenticitat del fet essent per aquesta causa que es cuità a donar les oportunes ordres a la Creu Roja i al Jutjat d’Instrucció els quals es personaren al lloc del fet, prop d'un quart de sis de la tarda.

Els elements del Jutjat d'Instrucció iniciaren les seves diligències seguidament. Juntament amb ells hi anava el metge forense senyor Cadafalch, el qual pogué comprovar que havia estat mort a trets de pistola. Presentava una ferida al cap. Dues més al cor, altra al baix ventre i una a la cama dreta. Hom mirà si per aquell lloc hi havia alguna càpsula de pistola no trobant-se’n ni una, cosa força intrigant certament.

Es regiraren les butxaques del mort cosa que facilità la identificació del mateix. Es tractava d'un home anomenat Joan Solsona i Isalda, de 44 anys, amb domicili a la carretera de Montcada, 90, primer, primera. Es natural de Palelos, Rio Grande (Brasil).

Acte seguit la Creu Roja es feu càrrec del cadàver traslladant-lo al Cementiri Nou, per tal que avui pugui ésser feta l’autòpsia del mateix.

També es personaren al lloc on fou trobat el desgraciat, parelles de la guàrdia civil les quals començaren a practicar algunes diligències per l'esclariment de l'assassinat.

De moment es desconeixen les causes que han pogut produir aquest crim, doncs com sigui que la víctima, era  el fet, serà molt difícil, doncs eren moltes les persones amb les quals s’havia insolentat.

Referent a la versió de que hagi pogut ésser assassinat de caire polític, queda descartada completament, perquè ara la víctima no estava afiliada, segons sembla, a cap organisme polític. Fa uns nou anys que havia militat en els rengles del requetè, però se’ns diu que fou expulsat d’aquell lloc .

Feia cosa d’un any que vivia a Terrassa; després d'haver passat uns cinc anys a Lleida.

Faltava del seu domicili des de dos quarts de vuit del vespre del passat dimecres, quan en marxar digué a una seva filla, d'onze anys que no bullís la llet perquè tornaria aviat i ja ho faria pel seu compte.

Ahir al migdia, l’esposa del mort es personà al Dispensari, demanant pel seu marit, doncs aquest des del mes de gener, de resultes d'una ferida que es produí en una fàbrica, acudia al susdit centre benèfic cada dia.

El Jutjat d'Instrucció ha començat les seves declaracions les quals s’han iniciat per mitjà dels familiars del mort.

Aquest assassinat ha despertat interès a la nostra ciutat, puix que ha estat dut a terme amb molta premeditació, i això farà que les gestions que policia i guàrdia civil portin a terme per a la detenció de l'autor o autors del crim, sigui en extrem dificilíssimes.

No hay comentarios: