martes, 26 de noviembre de 2019

L’Acció, dimarts 10 de març de 1.936 pàg. 2


LES DERIVACIONS DEL CRIM DE LES MARTINES.

En donar compte avui de les dades que tenim sobre l’assassinat de Joan Solsona, creiem que podrem explicar quelcom interessant, doncs aquest tenebrós crim, ha entrat en una nova fase que molt bé podria donar com a resultat la captura de l'autor de la malifeta.

Com ja diguérem ahir, de resultes d'algunes paraules que l’esposa del mort pronuncià en alguns dels llocs on anà i demanar pel seu marit, sembla que Ia policia ha deduït que la susdita dona podria tenir alguna relació amb el fet.

A aital efecte, sabem positivament que l’esposa del Solsona fou cridada a declarar. Després de llarga estona d'interrogatori, manifestà que durant la nit del dimarts havia sostingut una violenta discussió amb el seu marit.

Segons sembla, la mateixa dona més tard declarà que, encara que a contracor havia mantingut relacions amoroses amb un home que actualment no viu a Terrassa. Posteriorment s'ha pogut comprovar que aquest home ve amb molta freqüència a la nostra ciutat, i que els dos continuen veient-se igual que abans.

Es per aquest motiu que algú ha posat algunes sospites contra ambdós amants, doncs podria molt ben ésser que de resultes de la discussió que el Solsona sostingué amb la seva dona, durant el vespre del dimarts, l'amant en informar-se'n es sentis ofès i desafiés el Solsona.

Així tindria una explicació l'assassinat. Ambdós haurien sortit desafiant-se de la nostra ciutat, i en trobar-se en un lloc desert del bosc, s’haurien jugat la vida, i la fatalitat s'hauria decantat pel Solsona, doncs cal tenir en compte que en el lloc on fou trobat el Solsona, no pot passar-hi cap mena de vehicle, i que les herbes del voltant del cadàver no presentaven cap mena de mal senyal, cosa que denota que no hi hagué lluita. Solament en un marge proper s’hi observà una relliscada, que podria molt ben ésser el lloc per on marxà el criminal.

Esperem el resultat de la labor de la policia, doncs ara es porten a terme diverses declaracions. El parador de l’amant de l'esposa del Solsona es desconeix en absolut. Sembla que també ha estat interrogada una dona que sostenia relacions amoroses amb el Solsona.

ASSEMBLEA CONFEDERAL.

Aquest vespre, al Cinema Recreo, es reuniran els obrers del ram Fabril i Tèxtil dels Sindicats de la C.N.T.

Es parlarà de l’actitud a adoptar, arran de la situació creada per la Patronal, amb els acomiadaments que amb tanta profusió tenen efecte a Terrassa.

A l’ordre del dia de l’assemblea, també hi figuren altres punts d’interès pels associats del susdit ram.

No hay comentarios: