viernes, 29 de noviembre de 2019

El Dia, edició dimecres 11 de març de 1.936, pàg. 2


EXPULSIÓ DE CAPTAIRES.

Per la guàrdia municipal s'ha practicat l'expulsió de diversos malejants i captaires que es trobaven en la nostra ciutat, la presència dels quals no es fa desitjable.

CONFERENCIA CONTRA LA GUERRA A LA JOVENTUT TERRASSENCA.

Prosseguint el curset de conferències organitzat per la secció de Cultura de la societat coral Joventut Terrassenca, demà dijous, a les 10 de la nit, com de costum, la senyora Àngela Graupera, donarà una conferència sobre el tema "La immoralitat de la guerra", en el local social de l’esmentada entitat.

L’assemblea obrera del ram Fabril i Tèxtil

Convocada per la C. N. T. va tenir lloc anit al Recreo una assemblea general del Sindicat del Ram Fabril i Tèxtil d'aquesta localitat adherit a la Confederació.

Assistí a l'acte nombrosíssima concurrència.

Es posaren a debat els diversos punts de l'ordre del dia, el més important dels quals era l'actitud a adoptar pel Sindicat davant la crisi de treball actual que la presidència de l'assemblea qualificà de "locaut patronal contra els treballadors de Terrassa". La qüestió fou debatuda en tons molt vius, intervenint bon nombre d'assistents per a expressar respectivament llurs punts de vista. L'acord que es prengué, en principi, fou que el propvinent dilluns es presenti tothom al treball fent cas omís dels acomiadaments temporals o efectius que s'han practicat darrerament per manca de feina.

Aquest acord serà convalidat segurament en la nova assemblea que tindrà lloc diumenge al matí, en el mateix teatre, després que el Sindicat n'hagi posat al corrent la part patronal.

Durant el curs de la discussió, es preveieren les conseqüències de I ‘acord, no obstant el qual quedà concretat en principi portar-lo a la pràctica el proper dilluns.

També es va debatre en l'assemblea la qüestió de la unitat sindical i es censurà l'actitud dels organitzadors de la nova Unió Local de Sindicats, al marge de la Confederació. Diversos assistents propugnaren la necessitat de mantenir-se units tots els obrers en els rengles de la C. N. T. per a formar el bloc compacte en la lluita contra la part patronal i pel triomf de la classe proletària.

L'assemblea terminà a dos quarts d'una, sense que es produís el més lleu incident.

No hay comentarios: