martes, 26 de noviembre de 2019

El Dia, edició dimarts 10 de març de 1.936, pàg. 2


CONTINUEN SENSE RESULTATS EFECTIUS, LES PERQUISICIONS PER L'ASSASSINAT DE JOAN SOLSONA.

La policia local, continua practicant les diligències pertinents per a esclariment del succeït a les Carbonelles, en l'acte de l'assassinat de Joan Solsona.

Els policies han practicat un seguit d'interrogatoris i gestions, que han deixat suposar algunes orientacions, que, qui sap si poden menar al camí veritable per a trobar a l'autor de l'assassinat.

Per de prompte, es desprèn després de fetes algunes inspeccions al lloc del fet, que el Solsona no devia acudir-hi per la força. El lloc del fet era molt allunyat i s'hi arribava per camins poc propicis a efectuar intents d'escapatòries.

Tampoc, als voltants del lloc esmentat no s'hi veuen senyals de lluites ni forceigs.

Cal creure, doncs, que el Solsona podia citar-se a aquell lloc amb algun enemic seu, posem per cas, per a solucionar d'una manera decisiva determinats afers?

No fora res estrany suposar això, doncs es coneixen motius que poden fer suposar que la víctima estava ressentit contra determinada persona, relacionada amb la seva família.

A més. encara que no se li trobà cap pistola a la mà, aquesta, en ésser descobert el cadàver, presentava una contracció especial com si n'hagués tinguda una, entre dits.

Clar que tot això, entra en el terreny de les suposicions, però determinats detalls, semblen confirmar l'existència de fets semblants als exposats.

El que és ben confirmat, és que al Solsona, el dia del fet se'l passà sencer a casa seva i tan sols sortí de 6 a 7 de! vespre. A aquesta darrera hora tornà al seu domicili, d'on en sortí poc més tard, per a no tornar-hi més.

La policia, que sospita d'un individu, fa les gestions pertinents per tal que pugui comparèixer a declarar. Com que rarament compareix per la nostra ciutat, es fa difícil la seva captura.

REUNIÓ REGLAMENTARIA A L'INSTITUT INDUSTRIAL.

Aquest migdia, ha tingut lloc a l'Institut Industrial, la reunió general de tots els associats per a tractar de diversos assumptes d'ordre reglamentari de l'entitat.

S'ha fet lectura de la Memòria explicativa dels treballs del darrer exercici i entre altres assumptes, s'ha procedit a l'elecció dels càrrecs vacants a la Directiva, essent elegits, per al de President d'aquesta junta, el senyor Pere Salom i Morera i per als restants càrrecs, a distribuir, els senyors Gaietà Vallès, Ramon Costa, Joan Vallhonrat i Ferran Sallent.

No hay comentarios: