viernes, 15 de noviembre de 2019

L’Acció, dimecres 4 de març de 1.936 pàg. 2


LES 44 HORES DE LA METAL·LURGIA.

Tenim coneixement que l'Honorable conseller de Treball el senyor Martí Barrera, treballa activament per al restabliment de la setmana de 44 hores en la indústria metal·lúrgica. A fi de fer efectiva el més ràpidament possible aquesta aspiració d'un important sector dels treballadors de Catalunya, s’està preparant ja el corresponent Decret que segurament sortirà demà al «Butlletí Oficial de la Generalitat de Catalunya».

Estem segurs que la noticia plaurà el nombrós cens d'obrers manyans que hi ha a Terrassa.

A FAVOR DELS RÈTOLS BEN REDACTATS.

EI Comitè Pro-Catalanització ha dirigit una carta a cada una de les entitats, Amics de les Arts, Unió Comercial i Industrial i Associació d'operaris pintors, oferint-se i restant a les ordres dels seus associats, en tot el que pugui referir-se a possibles dubtes en la redacció en català de rètols i cartells, amb el desig immillorable en pro de la cultura i de la nostra llengua, d'evitar que tots els cartells ostentin incorreccions lamentables.

Per a totes les esmenes convenients, el Comitè Pro-Catalanització, prega i agrairà moltíssim que abans de confeccionar aquests cartells i rètols, li sigui presentat el redactat dels mateixos estant a la disposició dels que vulguin consultar-lo, tots els dilluns de 8 a 9 del vespre en el seu estatge, Sant Pere, 56, «Amics de les Arts».

PLAÇA DE SECRETARI A PROVEIR.

La Junta del Casino del Comerç ha. fet públiques les bases per a la previsió de la plaça de secretari habilitat, per defunció de l'anterior, amb un sou de 4.200 pessetes anuals i amb dret a una gratificació de 350 ptes.

Hi ha temps per a cursar les oportunes sol·licituds fins al dia 20 del corrent.

El butlletí de la susdita entitat, corresponent al present mes, conté íntegres les bases del concurs.

LA CONFERÈNCIA SANITÀRIA D’AHIR.

Tal com anunciàrem, anit s'ha celebrat en el Cinema Doré, la conferència-assemblea organitzada per la Cooperativa Mèdica Popular.

L'acte s'ha vist força concorregut de l’element obrer, i ha estat molt interessant la conferència que donà el doctor Fèlix Martí Ibáñez.

També s'aprovaren diverses conclusions relacionades amb l’organització de la Cooperativa.

EL TINENT CORONEL SENYOR SANCHEZ PLAZA A TERRASSA.

Prop d'un quart d'una d'aquest migdia, ha visitat a l'alcalde de la nostra ciutat, senyor Samuel Morera, el distingit militar jutge instructor de la causa d’allò ocorregut a la nostra ciutat, durant les jornades d'octubre, senyor Sánchez Plaza.

Aquest senyor ha conversat breument amb l'alcalde, puix aquest estava reunit amb els mitjaires i després ha acudit al domicili de l'advocat senyor Muñido, on ha romàs llarga estona.

Un xic més tard, el senyor Sánchez Plaza ha retornat al nostre Ajuntament. Ha sostingut una llarga entrevista amb el senyor Morera. També ha estat complimentat per consellers senyors Palet, Figueres, Batlle i Carrera.

L'INCOMPLIMENT D'UNES BASES.

Aquest matí, una Comissió del Sindical del Gènere de Punt de la localitat, ha celebrat una reunió juntament amb uns representants de la Patronal del mateix ram. Aquesta reunió ha estat presidida pel senyor alcalde, Samuel Morera.

Sembla que l'entrevista d'avui, és continuació d’altres que durant aquests darrers dies s'han celebrat en el despatx de l'alcaldia, produïdes, segons les versions que tenim perquè la Patronal deixa incomplertes les bases que amb motiu del passat conflicte, foren signades per ambdues parts.

La reunió ha començat a dos quarts de deu del matí, i ha durat prop de quatre hores.

No hay comentarios: