domingo, 17 de noviembre de 2019

L’Acció, dijous 5 de març de 1.936 pàg. 2


L’OBRA SOCIAL DE LES PENSIONS A LA VELLESA.

Aquest matí, el conseller d’Assistència Social, senyor Domènec Armengol, ha requerit la presència dels informadors, doncs havia de comunicar-los quelcom d’interès.

Aquests han acudit immediatament al seu despatx, on el senyor Armengol ha començat dient-los que com sigui que dintre de poc serà iniciada la corresponent campanya que cada any porta a terme el Patronat d’Homenatge a la Vellesa, ell d’una manera ben imparcial, desitjava que la premsa local cooperés per mitjà de les seves planes a aquesta lloable obra. Aquesta obra podrà ésser mitjançant la publicació d’algun articlet o altres coses, ha continuat dient el senyor Armengol.

A aital efecte, ens ha entregat un seguit de propaganda relacionada amb l'obra del Patronat,

—E| meu anhel seria, ha seguit dient, que enguany tots els vellets de 80 anys poguessin disfrutar  de la subvenció d'una pesseta. Si això aconseguim podria molt ben ésser que l'any que ve es pogués eixamplar fins als vells de 75 anys, i així successivament fins aconseguir una meritíssima obra que ens enorgulliria a tots.

A continuació el senyor Armengol s'ha acomiadat de nosaltres.

LES INSCRIPCIONS D’HOSTES.

La policia local ha donat enèrgiques ordres a tots els propietaris de fondes i cases d’hostes de la localitat, per tal de que portin els seus llibres de registre convenientment controlats, cosa que fins ara ha estat enormement descuidada.

Sembla que tots aquells propietaris que no compleixin aquest requisit, seran sancionats de manera exemplar.

UN ADOLESCENT MARXA DEL DOMICILI PATERN.

Per faltar del seu domicili el jovenet de 13 anys Rafael Fort, domiciliat al carrer Donós Cortés, 12, aquest mati, el pare del susdit vailet, anomenat Antoni, s'ha presentat a la Comissaria on ha denunciat la desaparició del minyó, tot i manifestant que aquest en marxar de casa seva, deixà una carta escrita, en la qual manifestava que era inútil que se’l trobaria, detall que ha integrat fortament als seus pares.

LES DIVERGÈNCIES EN EL RAM DEL GÈNERE DE PUNT.

Sabem que continuen les reunions que per arribar a la total solució de les diferències sorgides entre patrons i obrers del gènere de punt. s'han vingut celebrant darrerament al despatx de l'alcaldia.

Anit, els representants dels obrers i també dels patrons; presidits pel senyor Samuel Morera, es reuniren. Se’ns diu que la reunió ha durat fins prop d'un quart de quatre de la matinada. Ignorem el resultat que la mateixa hagi pogut tenir.

ASSEMBLEA DE METAL·LÚRGICS.

Per a demà, a les set del vespre, hi ha anunciada una assemblea dels obrers del Sindicat dels Metal·lúrgics de la localitat, la qual es celebrarà al local del Cor «Els Amics».

Aquesta assemblea ha despertat molt interès entre els metal·lúrgics de la nostra ciutat doncs en ella es parlarà de la implantació de la setmana; de 44 hores.

DENUNCIA PER AMENACES

Els ciutadans Agustí Rodó, de 48 anys, i Josep Ullés, i Pascual, de 36, domiciliats, a la nostra ciutat, als carrers Camí de les Martines, 2 i Passatge de Ramon Llull, 3 respectivament, aquest matí s’han presentat a la Comissaria de policia, on han denunciat un jove de la localitat anomenat Ortega, i de mal nom «El Mantega», que darrerament els ha maltractat de mala forma arribant a amenaçar-los d’una manera violenta, cosa estranya doncs els denunciants ignoren els motius pels quants pot estar enfurismat «El Mantega».

No hay comentarios: