martes, 12 de noviembre de 2019

L’Acció, dilluns 2 de març de 1.936 pàg. 2


LA PLUJA D'AVUI I ALGUNS ANTECEDENTS ATMOSFÈRICS.

Després del temps variable que ha vingut fent aquest hivern, després dels dies esplèndids que tinguérem durant el passat febrer, la ventada d'aquests darrers dies ha portat pluja. La pluja copiosa d'avui tan esperada i necessària per a la nostra agricultura, fa concebre l'esperança que anirà seguida d'altres jornades de pluja, que tant de bo fossin intenses, car si no, Terrassa, de seguida es ressentirà, i molt, en tots els ordres, de la manca d'aigua.

Respecte la bonança dels mesos passats, una nota publicada per l’Observatori de l'Ebre ha dit que de la temperatura registrada durant els l’últim mes de gener, no se'n troben precedents en els annals del susdit centre científic, ja que equival a temperatures pròpies del mes de març.

En particular, la mitjana del dia 31, assolí els valors 18’6, la qual no solament és la més alta en els darrers 25 anys, sinó que àdhuc supera en diversos graus a la temperatura mitjana d'algun dia del mes de juliol i agost.

La temperatura mitjana del mateix mes de gener fou de 6’5 en 1911 I el present any ha resultat de 12 o sigui gairebé el doble.

LA REPRESSIÓ DEL JOC PROHIBIT.

 Aquest matí quan els informadors han fet la seva habitual visita al despatx del cap dels municipals senyor Carramiñana, aquest els ha manifestat que havien estat donades les oportunes ordres per tal que no es juguessin als prohibits a la nostra ciutat.

Aquestes ordres són rigorosíssimes—ha continuat dient el senyor Carramiñana─ ja podeu dir que seran sancionades aquelles persones que siguin sorpreses jugant, i com és natural també seran castigats els propietaris dels establiments infractors.

Finalment el senyor Carramiñana ha dit que havia arribat a les seves oïdes, la versió de què en algunes entitats recreatives també es juga, cosa que farà que aquestes, si són sorpreses, encara que estiguin jugant sense autorització de les corresponents directives, siguin sancionades enèrgicament.

LA PISTA D'UN FURT.

La policia està portant a terme diverses i importants gestions, per tat de mirar d'arribar al total esclariment del robatori efectuat dies passats, al despatx de l’industrial Cortés, d'on els lladres se n'emportaren unes 110 pessetes.

A aital efecte ja s’han portat a terme algunes detencions, que tot i que després han quedat anul·lades han dut importants detalls, relacionats amb el robatori.

Durant aquest matí, a la Comissaria, s'han dut a terme diversos careigs i quasi ja podem anunciar que demà, podrem publicar els noms dels complicats en aquest audaciós robatoris.

MAL RESULTAT D’UNES BARALLES,

Per haver sostingut unes baralles, de les quals en resultà mal parat, a un quart de set d'ahir al vespre, fou curat al Dispensari el conciutadà de 54 anys, Josep Garcia, domiciliat al carrer Pintor Torres, 163.

Sofria una forta contusió al maxil·lar inferior i erosions a la cara.

ALLIBERAMENT.

El passat dissabte fou posat en llibertat el conciutadà Albert Medina, el qual estava acusat d'haver-se venut una barberia que juntament amb seu cunyat tenia instal·lada al carrer Ample.

Sembla que s'ha pogut comprovar que el susdit Medina es innocent d’allò que hom en principi l’acusava.

No hay comentarios: