jueves, 28 de noviembre de 2019

La Veu de Catalunya, 10 de març de 1.936, pàg. 4


Per tal de celebrar la festivitat de Sant Tomàs d’Aquino, els estudiants i escolars de la ciutat festejaven el seu patró amb un seguit d’actes, presidits per una solemne missa de comunió, que tingué lloc, a les nou del matí, a l’Església Parroquial del Sant Esperit. Oficià el Rvnd. O. Ignasi Lorente, rector dels Escolapis, i pronuncià una inspirada plàtica sobre la importància de la diada, el Rvnd, Ramon Sanahuja, regent arxiprest.

Foren en gran nombre els estudiants i altres persones que concorregueren a aquest acte religiós i a les altres festes efectuades durant el dia, totes de caràcter esportiu; el primer d’aquests actes fou un partit de futbol, al camp del Terrassa F.C. entre els equips Escola Industrial, de Barcelona, i «Estudiants Terrassencs». A la tarda, al mateix camp, un partit de hoquei entre els equips de la Facultat de Medicina de Barcelona, campió universitari de Catalunya i d’Espanya dels dos darrers anys, i l’equip «Estudiants Terrassencs».

El sobrant del que s’ha obtingut amb l’import de les entrades, es destinarà a beneficència, al qual destí foren organitzats aquests actes, que tan bona acollida han trobat entre els joves estudiants.

Ha estat clausurada l’exposició de pintures que l’artista olotí P. Gussinyé havia instal·lat a la sala d’exposicions dels Amics de les Arts.

Demà dimecres, a les deu de la nit, tindrà lloc, al Teatre Principal, una nova representació teatral, encomanada aquesta vegada a la companyia dirigida per l’actriu Maria Fernanda Ladrón de Guevara.

Aquesta companyia posarà en escena «Maria de la O», que la dita companyia ha representat gran nombre de vegades al Teatre Poliorama, de la capital.

Quan la família del nostre benvolgut amic Jacint Bosc, tornava amb l’automòbil de la seva propietat, conduït pel propi senyor Bosc, de visitar la finca que tenen al terme de Molins de Rei, sofriren un accident al lloc conegut pel Canyet.

A conseqüència de la forta topada del cotxe contra un arbre de la carretera, l’esposa del senyor Bosc, senyora Maria Barata, es fracturà la cama dreta i sofrí diverses lesions produïdes per la trencadissa dels vidres. La minyona de servei, que els acompanyava, sofrí també lesions d’alguna importància. El senyor Bosc, el seu fill Josep Maria i una de les seves filles, resultaren amb ferides lleus.

L’ambulància de la Creu Roja de Terrassa traslladà la senyora Bosc a la clínica del Dr. Corachán; la serventa a la clínica «Mútua d’Assegurances» i els restants han passat al seu domicili.

No hay comentarios: