jueves, 14 de noviembre de 2019

La Veu de Catalunya, 3 de març de 1.936, pàg.6


DAVANT LA INTOLERÀNCIA

L’actitud dels consellers catalanistes de Terrassa

A Terrassa ha estat donada a la publicitat la nota següent:

Reunit el Consell Directiu de l’Associació Catalanista amb els consellers de la minoria de Lliga Catalana per examinar la situació creada amb la reposició de l’Ajuntament d’elecció popular, no creu pertinent, per ara i tant, que els esmentats consellers es reintegrin a l’Ajuntament per les raons que exposen tot seguit.

L’experiència del tracte que reberen els consellers de les minories en la primera etapa d’actuació de l’Ajuntament que acaba d’ésser reposat, i les al·lusions de que foren objecte en la sessió del Ple celebrada la nit del dimecres, inclinen a creure que la seva immediata assistència a les sessions municipals podria resultar contraproduent, en primer lloc pel normal desenrotllament de la política de pacificació dels esperits i de convivència civil que constitueix avui, com es notori, la primera aspiració de la immensa majoria dels nostres conciutadans i, a més, perquè els hauria d’ésser extremadament difícil l’exercici dels drets que en règim democràtic corresponen legítimament a les minories.

Si, més endavant, quan els ànims estiguin més asserenats, la majoria d’Esquerra demostrés, amb la seva nova actuació municipal, que comparteix l’aspiració general a la seva nova actuació general a la política de concòrdia ciutadana a què abans s’ha fet referència, i que està disposada així mateix a respectar els drets de les minories i la dignitat personal dels consellers de Lliga Catalana es reincorporessin a l’Ajuntament per tal d’impulsar, amb llur col·laboració amb la majoria, la realització dels projectes aprovats conjuntament en l’anterior etapa, i per tal de fiscalitzar aquesta realització i altra tasca de govern i administració municipal que en règim democràtic correspon a la majoria.

Aquesta actitud temporal d’abstenció de la minoria de Lliga Catalana no significa, de cap manera, que els consellers que la formen defugin la plena responsabilitat de la seva gestió en l’anterior Ajuntament. Tenim la seguretat, pel que fa referència als consellers de la Lliga, que en la revisió dels acords presos per l’Ajuntament anterior no hi serà trobada, no tan sols la més lleugera incorrecció. Tot el contrari. L’actuació dels esmentats consellers anà encaminada a salvar els projectes de l’Ajuntament d’elecció popular, i ho aconseguí després d’una tasca enèrgica i perseverant. Si ara l’Ajuntament reposat pot reprendre tot seguit la realització d’aquests projectes, ho deurà, en bona part, a la gestió dels consellers de la Lliga de l’anterior Ajuntament.

La temporal abstenció de la minoria de Lliga Catalana tampoc no significa una actitud d’hostilitat envers la majoria municipal d’Esquerra, ni molt menys envers l’actual alcalde, el qual pot comptar com a primera autoritat civil que és, amb el concurs dels consellers de la Lliga, en tot el que faci referència a la divisió missió que li és primordialment encomanada, de preservar l’ordre públic a la nostra ciutat.

No hay comentarios: