jueves, 14 de noviembre de 2019

L’Acció, dimarts 3 de març de 1.936 pàg. 2


PER AL BECOBRAMENT DE SA SALUT.

Per a restablir la seva salut quelcom crebantada desprès de les moltes vicissituds experimentades del 6 d'octubre ençà, passa uns dies a la sanitat ciutat d'Olot, l'amic Josep Petchamé, conseller regidor d'Administració local del nostre Ajuntament.

NOU LLIBRE

El professor Delfí Dalmau, compatrici i distingit amic nostre, té llesta i en disposició de posar-la a la venda la edició d'un seu nou llibre, notable pel tema i contingut, titulat: «Poliglotisme passiu».

El volum ha estat inclòs en les acreditades edicions de «La Revista».

Deferentment dedicat hem rebut un exemplar. Més endavant, el nostre crític literari s’ocupà d’aquesta obra.

SANT LLORENÇ DEL MUNT NEVAT.

Després d'una nit tempestuosa, amb ratxes de pluja intensa, ha aparegut aquest matí la muntanya de Sant Llorenç cofada amb un capell de neu.

Això ha fet que malgrat el Sol esplendent d'avui, el fred hagi estat inclement. De persistir tindrem el març molt més dolent que no tinguérem el gener.

CONFERENCIA SANITARIA.

Aquest vespre, a les deu, tindrà lloc el Cinema Doré, una conferència organitzada per la Cooperativa Mèdica Popular, recentment fundada. Aquesta conferència, semi-assemblea, anirà a càrrec del doctor F. Martí Ibáñez, el qual dissertarà sobre el tema «Cultura Sanitària».

Els fomentadors de La Cooperativa Mèdica, conviden tot al poble de Terrassa a l'acte d'aquest vespre.

CAIGUDA D'UN INFANT.

Mentre jugava al seu domicili, tingué la desgràcia de produir-se una ferida a la cuixa esquerra, el vailet de 3 anys, Lluis Vives, domiciliat a la carretera de Sabadell, 53, Fou auxiliat al Dispensari,

DENÚNCIA PER JUGAR ALS PROHIBITS.

Com a conseqüència de les rigoroses ordres, que per exterminar el joc han estat cursades per les nostres autoritats, la guàrdia municipal nocturna, ha denunciat un cafè de la localitat, on s'estava jugant als prohibits.

CAIGUDA DES DE DALT D'UN PONT.

Ahir al migdia, quan traspassava el pontet que un xic més avall de l'Estació dels F. F. C. C, hi ha prop del començament de la Rambla d'Egara, tingué la dissort d'entrebancar-se anant a caure al fons de la Riera del Palau, la noia de 21 anys, Raimunda Palou, domiciliada al carrer Pi I Margall 35.

De resultes de la caiguda, la dissortada es produí diverses ferides en ambdós peus, amb la probable fractura dels ossos calcanis.

El metge Cadafalch, que és el que estava de torm al Dispensari, assistí la desgraciada fadrina.

MOR D’INTOXICACIÓ.

Ha estat denunciat al Jutjat d’Instrucció de la nostra ciutat, la mort per intoxicació del veí del poble de Sant Cugat, Ferran Braüdle, de 27 anys, de nacionalitat alemanya.

La mort d'aquest home s'ha produït a I ‘Hospital Clínic, on el conduïren després d'intoxicat.

FERIDA EN BARALLA.

Aquest migdia, per haver-se barallat amb una altre dona, han curat al Dispensari la conciutadana, Encarnació Sànchez, de 30 anys, domiciliada al carrer Àngel Guimerà, 82.

Presentava unes ferides a l’avant braç dret.

CAU UNA PEDRA DE LA FAÇANA DEL TEATRE PRINCIPAL.

Durant la passada nit, s'ha desprès de la part superior de la façana del Teatre Principal de la nostra ciutat una grossa pedra, la qual ha anat a parar enmig de la voravia.

Sortosament la caiguda d’aquesta pedra, no ha causat desgracies. Altra cosa hauria estat, segurament, si hagués caigut en ple dia.

Aquesta pedra, ja és la segona que es desprèn de la façana de referència.

No hay comentarios: