viernes, 1 de noviembre de 2019

El Dia, edició divendres 21 de febrer de 1.936, pàg. 2


FIXACIÓ DELS BANS DECLARANT L'ESTAT D'ALARMA.

A l'Ajuntament s'ha rebut l'ordre de fixació dels bans que declaren l’estat d'alarma a la regió, redactats pel Delegat General de l'Ordre Públic, senyor Josep Caselles.

Aquests bans, són redactats en castellà i contenen totes les ordres que reglamenten aquesta disposició preventiva.

REPOSICIÓ DEL JUTGE SUPLENT.

En virtut de les disposicions donades pel Governador General senyor Moles, ha estat declarat cessant el .jutge suplent del Jutjat Municipal de la nostra ciutat, senyor Joan A. Sánchez Álvaro.

En el seu lloc, ha estat reposat en el mencionat càrrec, el senyor Josep. Biosca i Solà.

DETENCIÓ DE L'AUTOR D'UN ROBATORI COMES A LES FONTS.

A les 6 d'aquest matí, a l'estació dels F. F. C. C. de Catalunya de Les Fonts, el vigilant d'aquesta localitat Andreu Montañés i altres dos veïns, han reparat en la presència d'un jove carregat amb un voluminós paquet que esperava el pas del tren amb evident nerviosisme.

Com sigui que ha despertat sospites, s'ha procedit a la seva detenció, mes el jove en lloc de rendir-se les ha empreses a cops de puny i aconseguint desfer-se dels tres que volien detenir-lo ha fugit camins i camps enllà, en un "sprint'' tan formidable que promptament ha desaparegut dels ulls dels seus perseguidors, anant a parar qui sap on.

En la brega i consegüent fuga, el fugitiu ha deixat el paquet sospitós, el qual un cop desembolicat ha resultat contenir els següents variats objectes robats a la torreta del senyor Raimond Feus: uns 30 quilograms de plom, una garrafa, una campaneta, un martell, unes tisores, uns elàstics, dues aixetes, un paquet de fil d'antena, un braç de martell per a làmpara, joguines i un davantal blanc.

Els perseguidors, no podent encalçar-lo, han abandonat la partida i han denunciat el fet a la comissaria local, la qual està practicant les diligències corresponents.

ELS GOSSOS ENCARA MOSSEGUEN.

EI noi de 10 anys, Joan Castellví, amb domicili al carrer de Roca i Roca, 6, hagué d'ésser auxiliat ahir, a les 3 de la tarda, al Centre Mèdic, d'una ferida que va causar-li a la cuixa un gos que va mossegar-lo a la via pública.

No hay comentarios: