miércoles, 14 de junio de 2017

El Dia, edició dijous 5 d'octubre de 1.933, pàg. 2

TOPADA DE TRENS A MONTCADA :: UN MORT I DIVERSOS FERITS.

Cap a les sis de la matinada d'avui, ha començat de circular la notícia d'una catàstrofe ferroviària ocorreguda a la línia del Nord, entre les estacions de Sant Andreu i Montçada-Bifurcació.


Desgraciadament, el rumor ha tingut ben prompte plena confirmació, i han anat arribant nous detalls de la desgràcia.

Es veu que amb motiu d'efectuar-se una reparació en el cable elèctric de la linia ascendent, durant la nit passada s'havia establert via única en el trajecte comprès entre les estacions de Sant Andreu i Montcada-Bifurcació. Terminada la reparació a quarts de sis d'aquesta matinada, s'ha disposat la represa de la circulació de trens per les vies respectives. Resulta, però, que a conseqüència d'una mala interpretació, a Montcada-Bifurcació, s'ha donat la sortida al Mixte descendent que passa per la nostra ciutat a les 4'38, sense tenir en compte que per la mateixa via pujava en direcció contrària el mercaderies que pocs moments abans havia sortit de l'estació de Sant Andreu.

Fatalment, els dos trens han hagut de trobar-se entremig del trajecte i així és com ha ocorregut la topada en una corba del quilòmetre 358, sense que als maquinistes els hagi estat possible de fer res per evitar-ho.

Com que la marxa que duien els dos combois era bastant considerable, el xoc ha estat violentíssim, quedant empotrades una contra l'altra i fora dels carrils, les dues locomotores elèctriques.

Nombrosos vagons d'ambdós trens han saltat de la via i bastants d'ells han quedat destroçats completament.

Entre els viatgers del Mixte s'ha originat l'esglai que és de suposar.

Des de Barcelona s'ha organitzat un tren de socors amb personal d'auxili, el qual, tot seguit d'iniciats els seus treballs, ha extret d'entre les desferres del Mixte el cadàver d'un home que ha resultat, ésser un mosso del mateix tren.

També hi ha hagut cinc persones ferides i nombrosos contusos.

De la nostra ciutat viatjaven en el Mixte comptadíssimes persones, i no tenim notícia que cap d'elles hagi resultat contusionada,

Amb motiu d'haver quedat obstruïda la via en el lloc de l'accident, el servei de Terrassa a Barcelona s'ha prestat amb dificultat, havent d'efectuar els viatgers el consegüent transbord.


Sembla que per tot demà, no es fàcil que quedi expedita la via i, per tant, el servei seguirà fent-se en la mateixa forma

No hay comentarios: