martes, 6 de junio de 2017

El Dia, edició dissabte 9 de setembre de 1.933, pàg. 2

EL MÍTING D'AHIR, A L'ALEGRIA :: AVALOT :: UN FERIT I UN DETINGUT.

Anit tingué lloc al Teatre Alegria l'anunciat míting organitzat pel Sindicat Obrer de la Indústria d'aquesta localitat. La concurrència fou molt nombrosa. Pels voltants del Teatre s'havien pres precaucions extraordinàries, exercint la vigilància un nombre considerable de forces de la Guàrdia civil.

En els seus parlaments, els oradors defensaren l'actitud del Sindicat Unic de l'art fabril de Sabadell, amb la implantació de la jornada de 7 hores.

Segons sembla, acudiren a l'acte deteminats elements amb el propòsit deliberat de pertorbar-lo, d en el transcurs del mateix s'originà un aldarull que de moment causà la natural confusió entre el públic. De resultes d'una violenta disputa entre uns grups d'assistents, fou apallissat un individu, anomenat Francesc Mateu, de 33 anys d'edat, casat, i amb domicili al carrer de Salvador Busquets. 23, el qual hagué d'ésser assistit en el Dispensari Mèdic, on li foren apreciades diverses ferides contuses al cap i a l'espatlla. de caràcter lleu.

Expulsats del local els avalotadors, l'acte continuà sense altres incidents d'importància.

Per la guàrdia civil, fou detingut un tal Gabriel Soteras i Gallart de 30 anys d'edat, casat, d'ofici paleta, el qual havia vingut espressament de Sabadell on te el seu domicili, per tal de presenciar el miting.

El detingut ho fou per haver-se-li ocupat una pistola sense tenir el corresponent permis. Ha estat posat a disposició del Jutge de primera instància de la nostra ciutat.


No hay comentarios: