viernes, 2 de junio de 2017

L'Acció, edició dilluns 28 d'agost de 1.933, pàg. 2

Un prohom politic

UN FUTUR VOCAL DEL TRIBUNAL DE GARANTIES CONSTITUCIONALS, BEN CONEGUT A LA NOSTRA CIUTAT.

Don Antoni Marsà i Bragado, ha estat designat com a candidat per a vocal propietari del Tribunal de Garanties Constitucionals, pel «Partido Republicano Radical» i per la regió de Castella la Vella.

Aquest nomenament, va èsser fet en una reunió tinguda pels dirigents «lerrouxistes» sota la presidència del mateix don Alejandro.

El senyor Marsà és molt conegut a Terrassa, principalment entre els elements republicans, doncs havia format part de la Unió Republicana de la nostra «Casa del Poble» i havia estat candidat a Diputat a Corts i Provincial per aquesta ciutat.

Actualment viu a Madrid, des de fa més de 10 anys, però ùltimament havia estat candidat (derrotat) per Barcelona-ciutat a les eleccions del juny del 1931, a Diputats a Corts.

Sembla que aquesta vegada tindrà més sort; doncs aquella regió castellana està ben abonada als «radicalismes» del senyor Lerroux.

La nostra sincera enhorabona.

Cal tenir present que En Marsà és un dels comptats «republicans de tota la vida»; del partit radical.


CRIMINAL INCIPIENT. — UN SACERDOT AGREDIT A COPS DE PEDRA.

Persona que la tenim de bon crédit, ens ha comunicat que aquest migdia, a l'hora de sortir de les fàbriques, un bordegaç que deuria tenir de 7 a 8 anys, ha apedregat amb furiós ensanyament un .sacerdot dels que habiten en l'edifici religiós de sobre el moll de l'estació del Nord. El fet ha succeït en el pas a nivell que dóna a les andanes de càrrega i descàrrega de l'esmentada estació.

El capellà agredit, que pertany a l'ordre franciscana i és conegut pel Pare Carles, ha resultat ferit de molta consideració en la regió occipital, sagnant-li abundosament les ferides.

Ha estât auxiliat pels casillaires d'aquell indret.

El salvatge infant s'ha fet escàpol, com és de suposar.

Condemnem, indignats, el fet.


No hay comentarios: