jueves, 15 de junio de 2017

El Dia, edició divendres 6 d'octubre de 1.933, pàg. 2

DE LA TOPADA DE TRENS D'AHIR UN DELS FERITS ES DE LA NOSTRA CIUTAT.

Entre els ferits en la catàstrofe ferroviària ocorreguda la matinada d'ahir entre Sant Andren i Montcada, i de la qual informàvem en la nostra darrera edició, hi ha el mosso de tren Celestí de las Heras, resident a la nostra ciutat, amb domicili al carrer Major de Sant Pere, núm. 7, el qual sofreix capolament general i contusió en diverses parts del cos. Com els altres ferits, va ésser auxiliat en el Dispensari de l'Estació del Nord, de Barcelona.

El nombre de víctimes és d'un mort, 17 ferits i diversos contusos.

El mort, és el guardafrens del Mixte, Faustí Roca i López, de 50 anys, que vivia a Barcelona amb la seva família. Fou trobat trossejat dins la llotjeta del vagó on prestava servei

Després de les declaracions preses ahir pel jutge que instrueix les diligències, fou ordenada la detenció del cap de l'estació de Montcada-Bifurcació, Joan Reballo, el qual ingressà als calabossos del jutjat.

Es calcula, encara que no es pot precisar exactament, que les pèrdues excedeixen dels dos milions de pessetes.

Durant tota la tarda d'ahir, acudí al lloc de la catàstrofe una gran gentada que contemplà esgarrifada l'aspecte imponent que oferia el munt de ferramenta i fustam esmicolat.

Mentre durin els treballs de reparació de la via del tren, el servei de viatgers des de Barcelona-Nord a Montcada-Bifurcació, el presten els autobusos de la Companyia General.

Sembla que fins demà no quedarà neta d'obstacles la línia. Així que hi hagi via lliure, s'efectuarà el servei amb màquines de vapor, les quals han estat demanades a Lleida,

De la nostra ciutat, s'han traslladat al lloc de la catàstrofe bastant nombre de curiosos, però la generalitat de persones que va a Barcelona, ho efectua utlitzant els trens dels F. C de Catalunya, els quals, tant ahir com avui, es veuen més concorreguts que de costum.


No hay comentarios: