viernes, 21 de febrero de 2020

El Dia, edició dijous 21 de maig de 1.936, pàg. 2


LA POLICIA PRACTICA LA DETENCIÓ DELS AUTORS DEL ROBATORI A LA CASA FONTCUBERTA I DE VUIT ROBATORIS MÉS.

Novament l'èxit ha acompanyat les actives gestions de la nostra policia local. Els darrers treballs, dirigits en bon lloc, han donat com a resultat la detenció dels autors de vuit dels robatoris menors que des de temps enrere venien cometent-se i també la dels autors del robatori comès al domicili del senyor Fontcuberta.

A la nostra ciutat, els agents de vigilància tingueren coneixement que dos determinats individus estaven relacionats amb els fets primerament esmentats i amb la intenció de posar en clar el que hi ha hagut, es procedí a la detenció d'Antoni López Pérez (a) "Bartolo", de 17 anys d'edat, domiciliat al carrer Marconi, 103 i de Josep Ortega Escobar, ben conegut per les seves moltes malifetes, de 18 anys, d'edat resident al carrer de la Granvia, 3, de la nostra ciutat.

El ''Bartolo", sotmès a un intens interrogatori, acabà confessant que era l'autor de 8 robatoris—per ara no se'n saben més—, comesos aquests darrers temps en alguns domicilis de la nostra ciutat i en algunes cases de pagès i llocs del voltant de la nostra ciutat.

Tingué un digne col·laborador en la persona de l'Ortega, força carregat d'experiència en l'ofici i també en algun d'aquests fets es valgué de la valuosa cooperació d'altres aprenents de l'ofici, anomenats Sànchez, i Jover.

Quant a l'Ortega, sembla que a més de col·laborar amb el "Bartolo", també cometia forces gestes, amb altres ajudants.

Les víctimes dels seus fets, eren les cases de pagès del nostre voltant, on robaven gallines, que després venien a una gallinaire anomenada Lola, segons es desprèn de les manifestacions dels detinguts.

El "Bartolo" i els seus col·legues, han practicat també altres malifetes en alguns domicilis, decantant-se les seves preferències a robar plom, alguna escopeta, roba i coses semblants, que en molts casos no han pujat a les 50 pessetes que cal perquè el robatori sigui considerat delicte major.

EI repetit "Bartolo" també confirmà les sospites de la policia, declarant-se participant del robatori que amb Vendrell i Martínez, perpetraren al despatx del fabricant de ciments Casa Vinyals.

Sembla que es procedirà a la detenció de la mencionada Lola, d'un tripaire conegut per "Pepito" i algun altre element que. sembla adquiria els objectes que els detinguts robaven.
A més d'aquestes detencions, la policia de Barcelona, per indicació de la Comissaria local, detingué en el barri xinès de la capital, Lluis Elorriaga Santos i Adolf Izquierdo Vallejo, considerat, el primer, autor del robatori perpetrat temps enrere en el domicili del senyor Eduard Fontcuberta, en el qual robà joies per valor d'unes cinc mil pessetes i a més. unes 300 pessetes en metàl·lic.

Les joies va anar a vendre-les a casa el segon detingut, no havent-se pogut recuperar la majoria d’elles.

Aquests dos, es troben detinguts a Barcelona, en espera de les ordres del Jutjat d’Instrucció local, al qual ha estat assabentada la pràctica d’aquestes detencions.

AUDICIÓ J. ROCA A L'ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA.

EI pròxim diumenge, a les 6 de la tarda, tindrà lloc a l'Escola Municipal de Música un recital de piano a càrrec del notable artista J. Roca, que ha actuat darrerament amb èxit a l'Escola Cantorum de París i Barcelona.

En l'anunciat concert, prendrà part, així mateix, l'Orquestra de Cordo de l'Escola, dirigida pel mestre Casas Bell.

No hay comentarios: