lunes, 10 de febrero de 2020

El Dia, edició dimecres 13 de maig de 1.936, pàg. 2


ACCIDENT CICLISTA.

A les 8 d'aquest matí. ha estat traslladat al Dispensari, el ciclista Agustí Andreu, de 19 anys natural de Torre de Segre (Lleida), on viu, el qual acabava de sofrir una forta caiguda en la Carretera de Martorell.

Segons un amic que anava amb ell, quan corria en direcció a Martorell, en ésser prop del trencall d'Ullastrell, ha anat a parar de cop contra un piló de la carretera, causant-se una ferida incisa de 15 centímetres, a la regió frontal dreta i commoció cerebral amb xoc traumàtic, lesions per les quals ha estat assistit pel doctor Trincheria.

EI trasllat al Dispensari ha estat efectuat per la Creu Roja. la qual ha estat avisada al cap de poc des de la caseta del guarda consums que hi ha a l'entrada de la nostra ciutat, en aquella carretera, per un altre ciclista, que passava casualment pel lloc del fet i ha presenciat el desgraciat accident.

EI dissortat ciclista, es trobava des del dilluns a la nostra ciutat, car acompanyat d'un seu amic també de Torre de Segre efectuava una extensa excursió per Catalunya, i aquest matí havien partit ambdós per a prosseguir-la.

Després d'aplicats els auxilis mèdics i en vista de la gravetat del accidentat s'ha ordenat el seu ingrés a l’Hospital de la nostra ciutat on ha restat allitat.

ROBATORI.

Josep Vinyals Salvà, de 37 anys, que viu al carrer Baix Plaça, 10 ha presentat una denúncia a la Comissaria local de Policia, manifestant que ahir, al vespre fou víctima d'un robatori perpetrat en el despatx d'un magatzem de ciments, de la seva propietat, que té al carrer Galileu, 111.

Segons impressions rebudes en la revisió ocular que practicà, sembla que els lladres penetraren en el local, forçant amb l'ajuda d'alguns estris pertinents, una finestra que dona a uns patis i una vegada dins, s'apoderaren d'un abric d'home, valorat en 225 pessetes; un anell d'or, que en puja 430; un rellotge de butxaca que es considera val 30 pessetes i una dotzena de parells de mitjons i amb aquest carregament practicaren la gran guillada.

Els autors del fet, el practicaren amb notable rapidesa, car en l'espai de temps, que va de dos quarts de 8 a les 8, únics moments que el despatx de referència romangué abandonat, varen verificar la seva profitosa labor.

Hi ha la impressió que no podran treure'n gaire profit, car la policia, sembla que coneix els autors del fet i cas de confirmar-se les seves sospites, probablement es  verifiqui la seva detenció, si a hores d'ara no ha estat portada ja a cap.

No hay comentarios: