jueves, 6 de febrero de 2020

El Dia, edició dissabte 9 de maig de 1.936, pàg. 2


DESPRÈS DE LES DETENCIONS DARRERES.

Els jutjats i la policia, han prosseguit els seus interrogatoris prop dels individus que es troben detinguts, acusats d'haver comès els robatoris perpetrats a diferents llocs de la nostra ciutat.

Algun dels detinguts, sembla que és l'autor d'alguna altra de les malifetes practicades durant la ratxa de robatoris darrerament efectuats en diferents domicilis.

Però com que els detinguts es mantenen en reserves impracticables o bé acusen d'aquests fets a absents o a algun difunt i no hi han proves que els comprometin directament, no poden ésser acusats amb contundència.

Hem procurat assabentar-nos de la mena de penes que poden recaure damunt els detinguis que es troben més acusats, les quals sembla que no passaran d'un any de reclusió, màxim i algun podrà fins i tot escapar-se'n amb un mes.

ROBATORI.

Ahir al matí, quan Miquel Carulla i Esteban, de 27 anys d'edat, retornà al seu domicili del carrer Amadeu de Savoia, es trobà amb que la porta d’entrada a la casa estava oberta, a pesar que ell estava segur que l’havia tancada.

En entrar a la casa, trobà la mateixa amb aquell fenomenal desordre que almenys perspicaç li augura que han entrat lladres. Aquests en efecte, havien no tan sols entrat, sinó que a més havien fugit, emportant-se un vestit de llana, un rellotge, dues camises i 30 pessetes en metàl·lic, que guardava l’esposa del Carulla, en un calaix, dintre una bossa.

El Carulla ha participat el fet a l’autoritat.

ACTUACIONS DELS AGENTS DE VIGILÀNCIA.

Les forces de la policia, d'acord amb la guàrdia municipal, han practicat ¡ continuaran verificant nombroses ràtzies encaminades a detenir i expulsar de la nostra ciutat els malejants i gent sospitosa.

ALLIBERAMENT.

Pel fet de no haver-se justificat la denúncia per amenaces que motivà la seva detenció, fou alliberat immediatament per ordre judicial el veí d’aquesta ciutat En Josep Abelló i Sacristán, contra el qual s'ha desistit, doncs, del procediment sumarial.

BATUSSES ENTRE PATRÓ I OBRER.

Ahir a la tarda, l'obrer flequer Ramon Isal Caminal, de 44 anys, domiciliat al carrer Baldrich, 145, va sostenir una acalorada discussió amb el seu patró, i en tractar els presents se d’evitar que es barallessin, en sortí lesionat al munyó dret, l’obrer Isal, amb algunes excoriacions de poca importància, que li foren assistides, al cap de poc, al Dispensari Mèdic, pel doctor Sala.

No hay comentarios: