sábado, 1 de febrero de 2020

El Dia, edició dimarts 5 de maig de 1.936, pàg. 2 i 3


ELS DARRERS MOMENTS DE LA FIRA.

La nombrosa concurrència que ahir circulà per la nostra fira, tant al vespre com després de sopar, crearen les .millors hores d'animació de la mateixa.

També en aquestes hores del dia d'ahir, la venda a les parades va animar-se més que en cap altre moment. De totes formes, hi ha la impressió que les transaccions d' aquesta vegada no han assolit un percentatge tant elevat com en fires anteriors.

Durant el dia d'avui l'animació, com és natural, ha decaigut un xic, contribuint-hi la incertesa del temps, que a darrera hora de la fira ha fet el rebec.

ELS PERILLS DEL TOBOGAN.

Ahir va personar-se a la Comandància Municipal, Francesc Capdevila Casals, que habita al carrer Cisterna, 72, el qual denuncia que ahir, el seu fill Pere, de 13 anys, va anar a la Fira i pujà en l’atracció coneguda amb el nom “d’El Tobogan” propietat de Tomás Arús Villanueva, domiciliat al carrer Ausias March, 153, entresol, de la capital.

En deixar-se esllavissar pel canal de la mencionada atracció, al mencionat noi va clavar-se una estella en una anca, produint-li una fonda ferida, de pronòstic reservat, de la qual fou assistit pel doctor Parellada.

Assabentat el Jutjat d’Instrucció del fet, ordenà la detenció del propietari de la mencionada atracció, el qual, una volta se li hagué pres declaració, fou posat novament en llibertat.

PAGAMENT D'HAVERS ALS MESTRES.

L'habilitat dels mestres nacionals de Terrassa, té obert el pagament dels havers del mes d’abril darrer i gratificació d'adults corresponents al proppassat febrer.

Aquests pagaments, pertanyen a la secció dels referits mestres de la nostra localitat, que practiquen la primera ensenyança.

LA PROBABLE PARTICIPACIÓ DE TERRASSA, A LA FIRA DE BARCELONA.

A l'Alcaldia tingué lloc el passat dia 30 de març una reunió de representants de les entitats "Institut Industrial'' i ''Unió Comercial", presidida per l'Alcalde senyor Samuel Morera i el delegat oficial de la Fira de Barcelona, senyor Jaume Sabaté, per a tractar de la cooperació de la nostra ciutat a la dita manifestació comercial. Per les impressions que es tenen, sembla que aquest certamen revestirà gran importància i pels dits motius, pot donar-se per segur que Terrassa tindrà el seu pavelló.

CONFERÈNCIA A L'ESCOLA DE. CULTURA FEMENINA.

El proper diumenge, tindrà lloc la primera de les conferències del cicle que ha organitzat l'Escola Municipal de Cultura Femenina, la qual anirà a càrrec del senyor Lluis Soler, amb el tema "Paisatges Catalans”.

Tenen l'obligació d'assistir a aquestes conferències, les alumnes del Escola referida majors de 16 anys. Queden invitades, totes les senyoretes i especialment les alumnes de les altres escoles municipals.

FI D'UN CURSET.

Dimecres proppassat, tingué lloc a l’Escola Municipal de Cultura Femenina, la darrera lliçó del curset pràctic de treballs en cuir i metalls repujats. Aquest curset que començà a mitjans de gener, l'ha donat la senyoreta Carme Marquès. Ha estat molt concorregut i és remarcable el nombre, de treballs realitzats, els més notables dels quals figuraran on la propera exposició escolar.

No hay comentarios: