miércoles, 19 de febrero de 2020

L’Acció, dimecres 20 de maig de 1.936 pàg. 2


ACTE DE SABOTATGE CONTRA UNES PECES DE PANYO.

Aquest matí, en entrar a llur quadra, els teixidors de la casa «Fills de P. Font Batallé», situada al carrer del Dr. Cabanes, s’han adonat amb sorpresa, que cinc o sis telers tenien les peces tallades, segons semblava, amb ganivets o instruments de tall.

Fetes les investigacions necessàries han vist que es tracta d’un acte de sabotatge. Els autors de la malifeta han entrat per la claraboia d’un magatzem de paper de l’impremta Salvatella i Cia, que hi ha al costat mateix de la fàbrica, i d’allí s’han dirigit als telers. Per sortir han seguit el mateix camí.

Hom no té cap sospita de qui pot ésser l’autor de la trencadissa, puix des de fa algun temps aquesta raó social no ha tingut cap conflicte entre els seus obrers.

Les pèrdues son calculades entre cinc o sis-centes pessetes.

DE LES NOVES DETENCIONS DE LLADRES.
                                                        
Malgrat el nostre interès, la policia no ens ha subministrat avui encara l’extensa informació que ens té promesa sobre les seves perquisicions al barri xinès  de la capital, el resultat de les quals, fou la detenció d’uns individus, autors d’un important robatori comés fa alguns dies al domicili del senyor Fontcoberta, de la carretera de Martorell.

Creiem que demà podrem donar extenses dades de l’afer.

TRASLLAT D’UN AMIC PROCESSAT.

Des de l’Audiència s’han rebut les oportunes ordres perquè sigui traslladat a Barcelona el processat Miquel Sabé, amic nostre detingut a la presó, puix li ha d’ésser vist, dintre breus dies, pel Tribunal d’Urgència, el judici que hom li segueix per suposada tinència il·lícita d’armes.

AQUESTA NIT LA JOVENTUT D’ESQUERRA ESTAT CATALÀ ES REUNEIX EN ASSEMBLEA.

En la seva dependència de la Casa del Poble avui a dos quarts de 10 de la nit la nostra Joventut d’E. R. C., es reuneix en Assemblea Extraordinària per tal de preparar els temes a discutir i nomenar delegats per als Congressos del Partit i de les Joventuts d’Esquerra d’Estat Català.

L’EXPOSICIÓ DE FINAL DE CURS DE L’ESCOLA MUNICIPAL D’ECONOMIA DOMÈSTICA.

Diumenge vinent, a dos quarts d’onze del matí, serà inaugurada oficialment l’Exposició dels treballs realitzats durant el curs que ara acaba per les alumnes de l’Escola Municipal d’Economia Domèstica.

Es de preveure que, com els anys anteriors, aquesta exposició palesarà la magnífica tasca realitzada per aquest centre docent.

No hay comentarios: