sábado, 22 de febrero de 2020

La Veu de Catalunya, 22 de maig de 1.936, pàg. 4


Al Teatre Alegria tingué lloc el concert de divulgació musical a càrrec de l’Institut Orquestral de l’Associació Obrera de Concerts, de Barcelona, el qual fou molt ben rebut pel públic que omplí totalment el teatre susdit.

A la sala d’actes del Conservatori de Música es celebrà la darrera Sessió Docent del present curs, la qual fou dedicada a Grieg.

Aquesta sessió va ésser confiada a la professora senyoreta Enriqueta Baca.

Quan el personal del despatx de la casa Matalonga i Pujals, situada al carrer de Sant Quirze, ingressaven al treball, comprovaren que algunes portes i panys havien estat forçats.
Pel que sembla, alguns lladres entraren durant la nit, o millor, a part de matinada, amb l’intent de cometre algun robatori, però davant el gran nombre de portes i panys que els obstaculitzaren la realització del seu intent, han desistit del seu propòsit.

El fet ha estat denunciat, i es desconeixen els autors d’aquest intent de robatori.

La policia va personar-se al domicili de Romuald Elorriaga Santos, de 33 anys, al carrer del Doctor Pearson, 78 bis, car degut a les actives gestions que practiquen els agents de vigilància per tal de descobrir els culpables dels darrers robatoris realitzats a la ciutat, es tenien sospites de l’Elorriaga.

Li foren trobades algunes eines estranyes de les quals no sabé justificar ben bé el seu ús i el per què les tenia i en la seva declaració manifestà que tenia un germà a Barcelona, que acabà confessant era professional del robatori.

Amb tot, assegura que ell no hi tenia cap mena de relació i que feia més de dos mesos que no s’havien vist.

Es probable que aquest germà de l’Elorriaga sigui buscat i detingut.

Tindrà lloc avui a la nit, al Teatre Alegria una extraordinària representació de teatre català, a càrrec de la companyia Nicolau Martori, que tan bona acollida ha obtingut del públic local en anteriors actuacions, la qual posarà en escena la comèdia en tres actes de Fred Haller i Adolf Shutz, que ha estat objecte d’una meritòria traducció al català pel distingit periodista Alfred Gallart, titulada «Bandits de frac», en la qual l’actor Ramon Martori ofereix una genial creació.

A Barcelona ha tingut lloc el casament del senyor Ignasi Escudé i Gibert amb la bella senyoreta Teresa Moncunill i Palet.

Acabat l’acte religiós, tots els presents a aquest s’han traslladat a Arenys de Mar, on s’han celebrat el dinar de noces, acabat el qual els nuvis han partit en llarg viatge per a l’estranger.

En una de les darreres sessions de l’Ajuntament el regidor senyor Arrufat prega el conseller d’Administració Central que s’interessi per la desaparició del nom d’Alcalá Zamora que figura en un dels carrers de la ciutat. Li contesta el senyor Petchamé que traslladarà el prec a la Comissió de Govern.

També el mateix regidor té una altra iniciativa interessant i de més altura, perquè es tracta d’avions. Es tracta, seriosament, de gestionar que els tres avions que diàriament passen per damunt mateix de Terrassa procurin volar fora del radi de la ciutat per tal de prevenir possibles desgràcies. Acull el prec la presidència per al seu estudi.


No hay comentarios: