domingo, 23 de febrero de 2020

El Dia, edició divendres 22 de maig de 1.936, pàg. 2 i 3


Veredicte

del Concurs Literari-Poètic amb motiu de la III Acampada local d'entitats excursionistes.
El Jurat qualificador, nomenat per a fallar aquest Concurs, ha cregut, unànimement, oportú declarar desert el primer premi, puix que cap dels treballs presentats no era creditor del premi preferent.

També declara desert el tercer premi.

El segon i quart s'adjudiquen als treballs següents:

2.on:"Una excursió a les altes valls d'Ariége".—Lema. "Muntanya.

4.art: "L'amor a la muntanya".—Lema: "L'amant i l'amada".

El Jurat qualificador posa de manifest que el nombre de treballs rebuts ha estat molt reduït i de qualitat literària mediocre.

El treball que duu per títol "Sugerencias acerca del excursionismo", es declara fora de concurs per no reunir les condicions consignades en les Bases.

Terrassa, 21 de maig de 1936.

LA LOLA GALLINAIRE.

En la nostra informació d'ahir referent a les detencions dels autors de robatoris darrerament comesos a la nostra ciutat, al·ludíem una Lola, a la qual venien les gallines robades, l’Ortega i el seu company.

Com sigui que de Loles gallinaires n’hi ha més d’una, la veritablement relacionada amb tots aquests fets, és la Dolores Salas, que viu al carrer Ramon Borrell, 51, la qual cosa consignem per tal d’evitar confusions.

ESTABLIMENT DENUNCIAT.

Ha estat denunciat a l’alcaldia, un establiment públic on es practicaven els jocs prohibits contravenint les disposicions que respecte a aquest punt estan dictades.

LESIONADA EN UNES BARALLES.

Al Centre Mèdic, s'ha prestat aquest matí assistència facultativa a Encarnació Zarrayo, de 39 anys, domiciliada al carrer Galvany, 63, la qual presentava contusions i erosions al cap i cara, rebudes en el transcurs d'una qüestió sostinguda amb un seu germà.

ASSEMBLEA D'OBRERS DEL GÈNERE DE PUNT.

El Sindical del Gènere de Punt, anuncia per a demà, dissabte, la celebració d'una assemblea, en el saló del Chor dels Amics, que tindrà lloc a les 6 de la tarda.

En la reunió es tractarà de la posició que ha d'adoptar el Sindicat, davant el present moment.

Sols serà permesa l'entrada, als associats al Sindicat.

ESCOLA MUNICIPAL DE CULTURA FEMENINA.

Diumenge vinent, tindrà lloc !a segona conferència del cicle organitzat per aquesta Escola. .Anirà a càrrec del senyor Josep Peronella i serà donada al Saló de Sessions de l'Ajuntament.

S'adverteix que es començarà a les 11, amb rigorosa puntualitat, per tal de no retardar la inauguració de l'Exposició de treballs escolars que s'efectuarà a dos quarts d'una del migdia.

EXAMENS D'INGRÉS A L'INSTITUT.

L'Institut de Segon Ensenyament posa a coneixement dels interessats que els exàmens d'ingrés tindran lloc el proper dilluns, dia 25, a los 9 del mati.

SOPAR AL PINTOR MARSILLACH.

En ocasió de trobar-se entre nosaltres el notable pintor Marsillach, el qual té oberta una magnífica exposició en el casal dels artistes terrassencs, la tertúlia d'Amics de les Arts'' li oferirà demà al vespre un sopar de companyonia.

No hay comentarios: