lunes, 24 de febrero de 2020

El Dia, edició dissabte 23 de maig de 1.936, pàg. 2


UNA MOSSETA DECIDIDA.

La Guàrdia Municipal del servei nocturn, ha recollit la nit passada una noieta de 14 anys d'edat, la qual presentava un llastimós aspecte.

Segons ha manifestat, s'anomena Maria Benguerel Clos, i és natural de Puértolas, poble del partit judicial de Boltañá (província d'Osca), on residia amb el seu pare i madrastra. Ha dit que aquesta la feia objecte de maltractes i que, cansada de suportar tips de llenya, havia decidit anar a Barcelona, on resideix una tia seva, a la qual es proposava demanar hospitalitat.

Ben decidida a portar a cap aquest projecte, fa uns dies marxa del seu esmentat domicili i des d'aquell poblet, instal·lat en el cor del Pirineu aragonès, ha aconseguit arribar fins a la nostra ciutat, valent-se de tots els mitjans imaginables, tals com pujar a les parts posteriors dels cotxes i aguantar així llargues etapes, demanar als conductors de carros que la deixessin pujar i també fent llargues jornades a peu.

Ha arribat a la nostra ciutat, com diem, en un estat deplorable, cansada i afamada, però amb tot, molt contenta d'haver pogut aconseguir el que es proposava.

Les autoritats locals, interessant-se per la joveneta, han gestionat l'ingrés de la mateixa en el domicili de la seva tia, i cas que aquesta no l'accepti, es telegrafiarà al seu pare per tal que reculli la pobra noieta,

ROBATORI.

Quan ahir a la tarda, arribà al seu domicili del carrer Cervantes. 30. Na Montserrat Boix i Escudé, es trobà amb la sorpresa que la porta del carrer era ben oberta.

L’interior de la casa presentava així mateix un panorama entendridor car calaixos, mobles i habitacions estaven veritablement saquejats. Fet un recompte de les coses de la casa, resulta que li acabaven de robar 7 jocs de roba interior d'una seva filla, 3 capses de coberts d'alpaca, dues-cents pessetes en bitllets de Banc i 5 pessetes en metàl·lic.

El fet fou denunciat a la Guàrdia Civil i en fer acte de presència aquesta i la policia, al lloc del fet, comprovaren que la porta no havia estat violentada i que el lladre havia aconseguit entrar valent-se d'un rossinyol i no pas dels que canten.

Amb aquest, són tres els robatoris darrerament perpetrats a la nostra ciutat, practicats amb l'ajuda de semblant estri. Per tant, hom suposa que són comesos per un mateix individu que s’hi està especialitzant.

Les diligències dels agents de vigilància, no han permès, per ara, poder reconèixer-lo.

No hay comentarios: