miércoles, 19 de febrero de 2020

El Dia, edició dimecres 20 de maig de 1.936, pàg. 2


EL RESULTAT DE LES DARRERES PLUGES.

Segons dades que ens han estat facilitades, el promig de litres d'aigua que han caigut sobre cada metre quadrat, durant el diumenge i dilluns, s'eleva, segons el registre pres al pluviòmetre instal·lat al Pantà de la Xuriguera. a 70 litres.

Al pluviòmetre de la Mina Pública d'aigües, de la nostra ciutat, ha registrat 59’20 litres per metre quadrat, detalls dels quals es desprèn que ha plogut amb major intensitat a la muntanya, que a la ciutat.

ACTE DE SABOTATGE A LA FÀBRICA P.FONT BATALLÉ.

Aquest matí, quan els treballadors de la casa S.A.P. Font Batallé, instal·lada en el carrer Doctor Cabanes, la qual es dedica a la fabricació de teixits han entrat en el torn de les 5 del matí, s’han trobat amb que, les peces que estaven teixint en diversos telers presentaven senyals d’haver estat estripades, desconeixent-se les mans que executaren tal acte.

Pel que sembla, els desconeguts autors del fet, sabent que a la nit no resta ningú a la quadra de la mencionada fàbrica hi ha entrat, després de saltar diversos patis.

El curiós és que els sabotejadors, després de córrer per alguns patis i teulades, han saltat a l’interior del magatzem auxiliar que la Impremta Salvatella i Cª, té al costat mateix de la fàbrica de referència, pel forat d’una claraboia i un cop a dins, creient fer drecera, han corregut per l’interior i han sortit al pati, on deuran haver parat compte que devien haver fet marrada, car han hagut de saltar novament per tal de prosseguir el seu pelegrinatge vers el seu objecte.

Un cop a lloc han clavat algunes ganivetades a diverses peces que hi havia en diversos telers, partint-les pel bell mig; tot i això, en unes  6 o 7 peces, i causant un perjudici d’unes cinc o sis-centes pessetes.

Després, i sense causar cap més dany, tan sols com a pura manifestació de sabotatge, han marxat pel mateix camí, si fa no fa, desconeixent-se qui poden esser els actors d’aquest fet.
La Guàrdia Civil, que ha estat assabentada del fet, a aquesta hora, ha practicat les diligències que no han donat cap resultat efectiu.

No hay comentarios: