viernes, 14 de febrero de 2020

L’Acció, dissabte 16 de maig de 1.936 pàg. 2


E! petard esclatat anit passada a la Masia Freixa

Anit, aproximadament a dos quarts d’onze i minuts, s’oí per tota la ciutat una formidable detonació que de moment ompli de pànic els ciutadans puix hom des-coneixia les causes i el lloc on s’havia produït l’explosió.

Automàticament tots els carrers de Terrassa quedaren animats. Tothom comentava de diverses formes el fet i es feien judicis completament falsos i infundats.

Uns minuts després el Raval de Fermí Galan es trobava completament ple de ciutadans àvids de conèixer el lloc on havia ocorregut l’explosió.

De moment fou impossible saber exactament el lloc del fet. A l’Ajuntament es rebien molt seguides comunicacions telefòniques de diversos conciutadans, els quals desitjaven saber notícies del cas.

Finalment es sabé que l’explosió havia esdevingut a l’interior de la masia Freixa. Immediatament acudiren a la susdita masia, instal·lada al carrer de Galileu, les nostres autoritats. Consellers, guàrdia civil, guàrdia municipal, policia i moltes persones.

El carrer de Volta, presentava un aspecte de gran animació. Semblava talment que s’estigués celebrant una manifestació.

De resultes de l’explosió, que tingué efecte a la part Nord de la susdita masia, unes canyes que hi ha en aquell lloc s’incendiaren.

Per aquest motiu fou avisada la bomba del nostre Ajuntament, la gual però, no hagué d’actuar.

Com sigui que després de l’explosió es veieren unes ombres que passaven per la part oposada de la masia, uns vigilants i guàrdia civil disparen alguns trets. Això fou motiu perquè l’alarma es reproduís dins la masia. Passats uns moments, guàrdia civil i altres conciutadans arribaren al lloc de l’explosió. Després d’examinat escrupolosament aquell lloc, hom es donà compte que es tractava simplement de l’esclat d’un potent petard a l’interior del qual no hi havia metralla. Això ho confirma el que no quedés res destruït.

Sembla que la persona o persones que col·locaren el petard, saltaren una paret d’uns dos metres que dona a un petit torrent.

Una vegada hom es donà compte que l’explosió havia estat feta solament per produir pànic, tothom desfilà d’aquell lloc, comen tant amb tons durs la conducta de les persones que amb tants mals instints s’atreveixen a portar a terme aquests inqualificables actes.

Tota la nit la policia ha fet gestions per tal de detenir els autors. Segons sembla, a l’hora de sortir la nostra edició ja s’hauran practicat algunes detencions.

DETENCIÓ D’UN CAPTAIRE RECLAMAT PER UN JUTJAT DE LA CAPITAL.

Un jove d’aspecte sospitós aquest mati ha estat detingut a la Fontvella, pel cap de municipals, senyor Carramiñana. L’esmentat individu es dedicava a implorar la caritat.

Conduit a la Comissaria, han demanat antecedents a Barcelona, resultant estar reclamat per un jutjat de la capital. S’anomena, Manuel Cisneros, de 21 anys, sense domicili.

Després d’interrogat ha estat conduit al calabós del nostre Ajuntament.

UN PRESSUMPTE LLADRE DETINGUT.

La policia ahir a la tarda detingué un individu anomenat Romuald Elorriaga, de 23 anys, domiciliat al carrer doctor Pearson, sobre el qual existien algunes sospites de resultes dels recents robatoris de la nostra ciutat.

Amb tot, sembla que aquest jove no té res a veure amb aquests robatoris, malgrat s’hagin trobat a casa seva alguns útils per a cometre’n.

No pot dir-se el mateix d’un germà del detingut, el qual és considerat com un professional del robatori. Actualment fa més d’un mes que no s’ha deixat veure a casa seva.

INDIGENT MALALT A LA CUNETA DE LA CARRETERA.

Aquest matí, la Creu Roja ha anat a recollir un home que des de feia unes hores estava estirat a la cuneta de la carretera de davant mateix de can Barba.

L’esmentat individu, presentava un gran defalliment, i estava molt febrós. Ha estat conduit a l’Hospital on ha manifestat anomenar-se Hernán López, de 44 anys, domiciliat a Madrid, sense domicili.

DENUNCIAMENT D’UN INTENT D’INCEST.

Ahir vespre es personà a la Comissaria de policia una noia de 16 anys, domiciliada a darrera la Central de la carretera de Rellinars, denunciant als policies el seu pare anomenat Alfred Amate, el qual l’altre dia manifestant que desitjava que la seva filla li traïes l’americana, l’agafà i se l’emportà a un llit de la casa i intentà violar-la.

Ha estat citat aquest salvatge pare a la Comissaria local, on li hauran posat el correctiu corresponent.

No hay comentarios: