lunes, 3 de febrero de 2020

La Veu de Catalunya, 7 de maig de 1.936, pàg. 18


Tingué lloc a l’Escola Municipal de Cultura Femenina la darrera lliçó del curset pràctic de treballs en adob i metalls embotits. Aquest curset, que començà a mitjans mes de gener, l’ha donat la senyoreta Carme Marquès. Ha estat molt concorregut i és remarcable el nombre de treballs realitzats, els més notables dels quals figuraran en la propera exposició escolar.

El proper diumenge tindrà lloc la primera de les conferències del cicle que ha organitzat l’Escola Municipal de Cultura Femenina, la qual anirà a càrrec del senyor Lluis Soler, amb el tema «Paisatges catalans».

A l’Alcaldia es celebrà una reunió de representants de les entitats «Institut Industrial» i «Unió Comercial» presidida per l’alcalde senyor Samuel Morera i el delegat oficial de la Fira de Barcelona, senyor Jaume Sabaté, per a tractar de la cooperació de la ciutat a la dita manifestació comercial. Per les impressions que es tenen, sembla que aquest certamen revestirà gran importància, i per segur que Terrassa tindrà el seu pavelló.

Relació dels serveis prestats pel comitè local del cos de la Creu Roja, durant el passat mes d’abril:

Trasllat de malalts i ferits a l’Hospital de Sant Llàtzer, 11; trasllat de cadàvers al dipòsit judicial, 2; auxiliats a la via pública 3; trasllat de malalts de Terrassa a Barcelona, 4; 3; trasllat de malalts de Terrassa a Barcelona, 4; id. Id. De Barcelona a Terrassa, 1; trasllat de malalts a la Clínica Mental de Sant Andreu, 2. Total 23 serveis.

El jove Antoni Pérez, que fou agredit per uns desconeguts dijous passat, caient força malferit per dues bales al ventre, sembla que dintre la seva gravetat experimentava una lleugera millora, sofrí una recaiguda en el seu estat, i morí a l’hospital, on es trobava enllitat.
Ha mort sense que manifestés conèixer els autors de l’atemptat del qual ha estat víctima. Sempre que ha estat víctima. Sempre que ha estat interrogat no ha volgut dir qui eren els autors del fet.

Després de l’atemptat, la policia no pogué prendre-li declaració i en anar-hi més tard, els agents foren assabentats que el Pérez havia mort.

Queda, doncs, aquest cas en el més gran misteri. La víctima no ha acusat ningú, a desgrat que es té la seguretat que coneixia els assassins, car es va refermant l’opinió que es tracta d’una qüestió personal, decidida d’una manera com si sabés quelcom d’aquest afer tan obscur i si es pot procedir a la detenció d’aquest subjecte, probablement es podria saber els podria saber els motius i els autors de l’atemptat que és de desitjar que no passi en la impunitat.

No hay comentarios: