domingo, 23 de febrero de 2020

L’Acció, divendres 22 de maig de 1.936 pàg. 2


DESCOBRIMENT DE LA MISTERIOSA MORT D’UN DELINQÜENT.

Ahir a la tarda, per ordre del Jutjat de la nostra ciutat, fou detingut l’autor involuntari de la mort del jove Antoni Pérez (a) «El Negret», que com és sabut fou ferit mortalment quan intentava robar en el despatx d’una fàbrica de Sabadell. L’autor de la mort és el vigilant nocturn d’aquesta fàbrica.

El fet mortal ocorregué de la següent manera: El Negret per tal de portar a terme el robatori, pujà en un fanal de la fàbrica «Sucursal de Silvestre Romeu Voltà». Una vegada al cim de la paret de la susdita fàbrica, s’escorregué per la teulada penetrant llavors a l’interior d’un despatx.

Una vegada dins, regirà tots els calaixos trobant solament, en un d’ells unes 20 pessetes. Durant aquest interval de temps sembla que feu soroll, i per això acudí al lloc del furt el vigilant de la fàbrica.

El Negret, en veure’s descobert, es llançà sobre el vigilant fent-lo caure. El vigilant no es pogué defensar molt, doncs feia pocs dies que havia sofert unes ferides als peus de resultes d’haver-se’ls escaldat amb oli bullent. Amb tot però, es pogué treure una pistola i en un moment que El Negret l’abraçava fortament disparà per dues vegades travessant-li el ventre.

De resultes de les ferides rebudes, El Negret es desprengué i caigué a terra. Llavors el vigilant sortí al carrer per demanar socors. En tornar a entrar a l’interior del despatx. El Negret havia desaparegut.

Sembla que el lladre ferit, bo i tapant-se amb les mans les ferides rebudes, demanà al xofer d’un camió que passava si el volia dur a Terrassa. Es doncs, d’aquesta manera que El Negret vingué malferit a la nostra ciutat.

L’aclariment d’aquesta mort es deu a les activíssimes gestions que amb gran zel i encert ha vingut portant a terme l’activíssim i jove agent de policia, senyor Parejo.

Com sigui que el vigilant que ferí El Negret tenia ús d’arma, el Jutjat d’Instrucció de Sabadell, ahir mateix ordenà la seva llibertat.

L’ALCABOTA D’UNS LLADRES DE GALLINES.

En la nostra edició d’ahir, en donar compte de les detencions d’uns joves que es dedicaven a robar gallines, diguérem que l’aviram robat era venut a una gallinaire local anomenada «Lola».

Per tal de donar majors detalls de l’encobridora d’aquests robatoris i d’evitar confusions, avui poden ampliar la informació dient que aquesta dona s’anomena Dolors Salas, i viu al carrer Ramon Borrell, 51.

No hay comentarios: