miércoles, 12 de febrero de 2020

El Dia, edició divendres 15 de maig de 1.936, pàg. 2


LA FESTA DE SANT ISIDRE.

L'excés d'original ens priva d'encabir la ressenya dels actes que, amb extraordinària solemnitat, ha celebrat avui la Germandat de Sant Isidre per tal de commemorar la diada del seu Patró.

Ho farem en l'edició de demà.

NOTA DEL PATRONAT LOCAL D'HOMENATGE A LA VELLESA.

"En donar aquest any per acabada, la tasca en pro de l'obra d'Homenatge a la Vellesa, creiem un deure ineludible, donar les gràcies a tots quants han contribuït amb el seu esforç, a la creació de noves pensions a favor dels nostres vellets.

Sigui'ns permès fer una excepció a favor dels nostres infants escolars. que amb tant entusiasme col·laboraren en aquesta gran obra, resultat de la qual fou la creació de tres pensions, per a tres vellets que cobraran mentre visquin, TRENTA PESSETES AMB CINQUANTA CENTIMS cada mes.

Per això, dèiem que se'ns permetés fer una excepció en parlar de vosaltres nens i nenes, perquè és d'un gran exemple moral, que tingueu demostrat que sabeu estimar i sostenir els nostres avis, que de fet son els vostres millors amics.

Aquest any s'han augmentat en disset les noves pensions de trenta pessetes amb cinquanta cèntims mensuals, a més d'haver fet CINQUANTA-UN DONATIUS de SETANTA-CINC PESSETES a cadascun dels avis que encara no ha estat possible constituir-los-hi la pensió vitalícia.

Actualment doncs són VINT-I-NOU els avis que perceben la pensió vitalícia.

Aquest Patronat, comptant amb els sentiments altruistes de tot el poble de Terrassa, té l'esperança que amb un altre noble esforç, que segurament realitzarà el proper any, tindrem la gran satisfacció de poder passar pensió a tots els avis de la nostra volguda ciutat, i en aquesta espera, repeteix les gràcies a tothom."

D'UNES DETENCIONS.

La Comissaria local de Policia, ens prega aclarim, amb referència a la detallació que ahir donàvem de les detencions practicades ran del robatori comès el passat dimecres, en el despatx de l'industrial en ciments En Josep Vinyals, que en el moment de la seva detenció, no va practicar-se cap registre en el domicili d'En Garcia Peralta, el qual retornà els gèneres sense resistència.

Les detencions de Joan Martí, Joaquim Vendrell i el mencionat Garcia, obeeixen així mateix, a la declaració que practicà el primer d'ells, en ésser interrogat per la policia, sobre el parador dels gèneres.

ASSENYALAMENT JUDICIAL.

Per al dia 25 del corrent, en el Tribunal Provincial de l'Audiència, tindrà lloc el judici oral que es segueix contra Miquel Sabé III, processal per tinença il·lícita d'armes.

LA JUNTA DIRECTIVA DEL GREMI DE PERRUQUERS I PENTINADORES.

Posa en coneixement dels seus associats i del públic en general, que a partir del dia 10 del corrent, serà posada en vigor la nova tarifa de preus, acordada en la darrera assemblea. Permanents, preu mínim, 15 pessetes.

NOU ESTABLIMENT FARMACEUTIC.

A la Rambla d'Egara, acaben de restar enllestits els treballs d’instal·lació d'un nou establiment farmacèutic, el qual serà inaugurat dintre brevíssim termini.

El mateix, que està construït i decorat dintre les característiques arquitectòniques modernes, amb el millor bon gust, serà regentat pel nostre particular amic, el llicenciat en medicina, N'Antoni Allué i Terrades, el qual n'és a la vegada propietari.

No hay comentarios: