miércoles, 26 de febrero de 2020

La Veu de Catalunya, 23 de maig de 1.936, pàg. 18


Segons dades que ens ha estat facilitades, el promig de litres d’aigua que va caure sobre cada metre quadrat durant el diumenge i dilluns, s’eleva, segons el registre pres al pluviòmetre instal·lat al Pantà de la Xuriguera, a 70 litres.

El pluviòmetre de la Mina Pública d’aigües ha registrat 59’30 litres per metre quadrat. D’aquests detalls es desprèn que ha plogut amb més intensitat a la muntanya que a la ciutat.

En una de les dependències de l’Ajuntament tingué lloc un lunx d’homenatge, que els empleats municipals del nostre Ajuntament oferiren a llur company Matías Comes i Padró, amb motiu d’haver estat elegit president de la Federació Catalana d’Empleats i Obrers Municipals.

L’acte que tingué un caire d’intimitat i es desenrotllà en un ambient de franc companyerisme, fou ofert a l’homenatjat en nom dels seus companys, per l’oficial de la secretaria de l’Ajuntament, Josep Graells. Va fer ús de la paraula el senyor Comes, el qual, en tons emocionats, agraí el gest dels seus companys. Fou molt aplaudit.

En la Sessió de Clausura del present curs d’«Amics de les Arts», que tindrà lloc demà diumenge, a la nit, prendran part la pianista Maria Niebauer, Magda Arrufat i Matilde Viver.

En aquest concert, Maria Niebauer, la gentil concertista alemanya que residí durant una llarga temporada a Terrassa, s’acomiadarà del públic terrassenc per haver de tornar a Alemanya, on ha estat sol·licitada per algunes de les emissores d’aquell país per tal de donar a conèixer la música catalana.

Col·laboraran en aquesta Sessió amb lloable desinterès i per deferència a l’esmentada concertista, la notable soprano terrassenca Magda Arrufat de Martí i la gentil i admirada pianista Matilde Viver, del Conservatori de Música, nom que garanteixen abastament l’èxit d’aquesta Sessió.

Per als dies 30 i 31 de maig i 1 de juny, el Centre Excursionista ha organitzat una excursió en autocar al «Monasterio de Piedra», dintre el programa d’actes i excursions que es porta a cap, amb motiu de celebrar el XXV aniversari, el qual serà culminat per l’aparició de la Guia Monogràfica de Sant Llorenç del Munt, editada pel Centre Excursionista.

No hay comentarios: